Nederlagen voor A- en B-jeugd

Go Ahead Eagles A1-FC Emmen A1 3-1
Een tegenvaller voor de Emmenaren die hierdoor een paar plaatsen op de ranglijst zakten. ,,We misten vooral duelkracht”, meende coach Tom Sainfiet. ,,Go Ahead speelde veel mannelijker in de duels.” De eerste helft leek te worden afgesloten met een brilstand maar uit een hoekschop slaagde de thuisclub er toch nog in de 1-0 te scoren omdat de Emmer verdediging niet volgens afspraak stond geposteed. Een kwartier na rust werd het 2-0 toen een Deventenaar alleen voor doelman Lennon Ebeltjes opdook. Een kleine tien minuten later sloeg FC Emmen terug via invaller Richard Johannes na een goede actie van Danny Jaspers en een overstapje van Randy van der Weide. Er kwam weer wat hoop maar nadat voor een overtreding op de rand van het strafschop op Richard Johannes niet werd gefloten kwam Go Ahead uit de tegenstoot op 3-1. Een beetje fortuinlijk omdat Patrick Roukema een bal op de rug kreeg waardoor een Deventenaar een vrij schootsveld kreeg. Kort daarop leek Richard Johannes in het strafschopgebied onderuit te worden gehaald maar ook nu bleef het fluitsignaal uit.
FC Emmen A1:
Ebeltjes; Görtz, Roukema, Dekker, De Almeida; Van Bergen (57. Nouri), Zwikker, Moolhuizen (72. De Roo); Jaspers, Dost (57. Johannes), Van der Weide.

FC Emmen B1-Stormvogels Telstar B1 0-2
De B-jeugd leverde een bijzonder matige prestatie tegen Stormvogels Telstar dat met een punt minder op zak naar Emmen kwam en met twee meer naar huis kon. De Emmenaren kwamen nooit goed in de wedstrijd, ze waren bijna voortdurend een stapje te laat en balbezit duurde doorgaans wegens de slechte passing maar kort. Desondanks was de eerste mogelijkheid voor FC Emmen toen René Wolbers in de tiende minuut een kopbal losliet die nog net door de Telstar goalie kon worden gepakt. Tien later stond het 0-1 toen Cliff Keus zich tussen twee Emmenaren losworstelde en de overigens goed keepende Pieter IJzerman kansloos liet. In de tweede helft was het spelbeeld weinig anders, de gasten hadden wat veldspel betreft de overhand maar doelman Pieter Ijzerman voorkwam met een prima redding de 0-2. Dat die er toch kwam kon hem niet worden aangewreven. Een Emmer verdediger raakte de bal verkeerd waardoor het voor de voeten van Edjelmo Gomes belandde die vrij kon uithalen: 0-2. Een minuut later had FC Emmen nog terug in de wedstrijd kunnen komen maar Corbin Kuilder raakte slechts de onderkant van de lat.
FC Emmen B1: Pieter IJzeman; De Vries, Wolbers, Siekman, Dos Reis; Schijff, Kuilder, Van Aanholt; Beeksma, Ten Voorde (41. Van der Graaf), Wakker (76. Oosting).

FC Emmen C1-BV Veendam C1 6-0
De Veendammers hadden op sportpark Meerdijk helemaal niets in te brengen tegen een vooral voor rust op volle toeren draaiend FC Emmen. Na een helft spelen stond het reeds 5-0. Luciano Slagveer opende in de tweede minuut de score na voorbereidend werk van Jurgen Locadia. Linkerspits Wouter Beijering maakte na een kwartier met een fraai schot vanaf de zijkant de 2-0. Daarna was Gianluca Caria die de aandacht op zich vestigde door een echte hattrick te scoren. In de 19e, 25e en 34e speelminuut tilde hij de voorsprong naar 5-0. In de tweede helft was de scherpte wat het scoren betreft verdwenen maar het overwicht bleef wel bestaan. Alleen Gianluca Caria was direct na de doelwisseling nog succesvol.
FC Emmen C1: Berends (50. Vos); Mensinga (34. Westebring), Poelstra, Simon IJzerman, Bos (50. Stollenga); Heerkes, Fokkens, Locadia (50. Hindriks); Slagveer (40. Van Bree), Caria, Beijering.

Gianluca Caria (9) krijgt de felicitaties na de 3-0 te hebben gescoord.

Luciano Slagveer zit klem tussen twee Veendammers.

Gianluca Caria (rechts) ziet zijn lobje in het Veendammer doel belanden. (Foto’s FC Emmen Media).

GRC Groningen D1-FC Emmen D1 0-8
De Emmer D-jeugd kan zich na de riante zege op GRC opmaken voor de topper aanstaande zaterdag tegen SC Heerenveen. Toch speelde FC Emmen in de eerste helft beneden kunnen hoewel de goals veel goed maakten. Vooral de nummer vijf van Pascal Huser was een schoonheid. In de eerste helft scoorden: Boris Rasevic (13e), Stephen Warmolts (15e), Pascal Huser (22e), Michael Chacon (25e) en Huser (29e). Na de pauze was het veldspel van de Emmenaren beter verzorgd maar het aantal goals bleef beperkt tot drie. Mark Meijer (32e), en Pascal Huser (36e en 43e) waren de makers.
FC Emmen D1: Rob Schuldink (31. Bos); Mol, Rijkens, Jonkers (31. Room), Westebring (31. Strating); Warmolts, Chacon, Rasevic (31. Meijer); De Jong (31. Bouws), Huser, Wouter Schuldink (31. Ypenburg).