Gelijkspel niet voldoende voor Jong FC Emmen

Jong FC Emmen had om de poulefase te overleven in ieder geval van Cambuur Leeuwarden moeten winnen. Tegelijkertijd moest Jong FC Groningen uit bij Jong SC Heerenveen niet winnen. De uitslag van laatstgenoemde wedstrijd deed er echter niet meer toe omdat het in het Univé stadion na negentig minuten voetbal 1-1 stond.
FC Emmen heeft zeker in de eerste helft de kans op een redelijke voorsprong laten liggen. Wat zeker spits Arend Schonewille zich kan verwijten. Al in de eerste minuut kreeg hij een goede mogelijkheid maar wilde een hoge inzet niet koppen wat de simpelste weg leek. De kans ging daarmee verloren. Na een half uur spelen kreeg hij wederom een goede mogelijkheid na een prima aanval maar schoot recht in de handen van doelman Geert Ale de Vries. Vijf minuten later had Philip Ties de openingstreffer op de schoen doch zijn schot werd door de Friese doelman met de voet gekeerd. Met Patrick Roukema voor Robin Demeijer, die met de eerste selectie gaat meetrainen, begon FC Emmen aan de tweede helft en na zeven minuten viel dan de fel begeerde eerste goal. Stopper Stanley Tailor was de maker met een kopbal. Zes minuten later werd de voorsprong echter te niet gedaan toen na een serie defensieve fouten Neccemetin Imac de gelijkmaker langs doelman Raymond Beukeveld schoot: 1-1. Daarna startte Jong FC Emmen een slotoffensief met daarbij de kans om een counter om de oren te krijgen. Dat laatste gebeurde ook bijna maar de druk op de Friese goal leverde niets op. Laurens Huizenga was met een kopbal nog het dichtst bij de winnende treffer maar slaagde niet in zijn opzet.
Jong FC Emmen; Beukevel; Balsala, Demeijer (46. Roukema), Tailor, Geers, Hindriks, Huizenga, Voorintholt (60. Zwikker), Schonewille (46. Van der Weide), Hoolsema, Ties.