Terug naar overzicht Terug

FC Emmen strijdt voortdurend tegen wateroverlast


Vrijdag 6 oktober 2006: de dag dat de wedstrijd FC Emmen – Stormvogels Telstar op het programma staat. Op de burelen van FC Emmen wordt met grote regelmaat de radarbeelden van een weer website in de gaten gehouden. Er is regen op komst en dat kan de club niet gebruiken. Niets bijzonders denkt u wellicht want voetbal en regen is een slechte combinatie. Bij FC Emmen draait het echter om geheel iets anders. Niet de conditie van het speelveld is een bron van zorgen maar de afwatering in het stadion.
De lange gang in het hoofdgebouw van het Univé stadion, aan de kant van het speelveld, komt namelijk bij elke forse regenbui blank te staan. Ook de aangrenzende kleedkamers lopen dan moeiteloos vol. Vanaf de maand juni van dit jaar was dat al acht keer het geval. Met de verantwoordelijke instanties is het probleem regelmatig doorgesproken maar een oplossing is nog steeds niet gevonden.


Facilitair-manager Johan Wachtmeester is er op voorbereid en heeft de laarzen klaar staan. Om de stroom van het regenwater te beïnvloeden liggen uit voorzorg de zandzakken als stormvloedkeringen op strategische plaatsen. Zo bijvoorbeeld tussen de kleedkamer en de medische ruimte van de thuisclub. Tot nu toe vielen de buien meestal op tijden dat er niet werd gespeeld maar deze dag zou het weleens anders kunnen zijn. De radar geeft aan dat zo tussen vijf en zeven uur een regenzone over Zuidoost Drenthe trekt. Johan Wachtmeester heeft al een afspraak met Emmen AV gemaakt dat de scheidsrechter en assistenten in geval van nood van kleedkamers van de AV gebruik kunnen maken omdat bij wateroverlast de scheidsrechterkleedkamer in het stadion met toiletwater wordt doorgespoeld!
De voorspelde buien komen inderdaad, de vraag is dan nog hoeveel centimeter water er zal vallen. Het blijkt mee te vallen want hoewel het langdurig gaat regenen is het niet voldoende om wateroverlast te veroorzaken. Het zit FC Emmen wat dat betreft dus mee, wat de wedstrijd betreft is het een iets ander verhaal.

  

 

De waterkering in de gang voor de kleedkamers.

 

 

Ook tussen de kleedkamer van FC Emmen en de medische ruimte liggen zandzakken.

(Foto’s FC Emmen)