Terug naar overzicht Terug

Tom Saintfiet laat droombaan schieten


 Tom Saintfiet voerde afgelopen dinsdag in de Finse hoofdstad Helsinki een gesprek met Rakhat Alyev, de voorzitter van de voetbalbond van Kazachstan waar de Nederlander Arno Pijpers bondscoach is. ,,Het was een goed gesprek en ik kreeg het aanbod om technisch-directeur van de voetbalbond en adviseur van de voorzitter te worden. Ik kreeg een tweejarige overeenkomst voorgelegd. Het was echt een droombaan.” Terug in Emmen legde hij het voor aan technisch-manager Gerard Somer en in zijn woonplaats Haselünne (Duitsland) aan zijn vriendin. Beiden waren niet gelukkig met deze ontwikkeling waarbij de mening van zijn partner zwaar woog. ,,Zij zag het niet zitten hoewel ik twee keer per maand een vliegreis naar huis kreeg aangeboden. Ik heb er een paar slapeloze nachten van gehad. Als trainer zei ik natuurlijk dat ik het moest doen maar om wille van mijn vriendin heb ik toch maar besloten er niet op in te gaan. Hoe spijtig ik het ook vond.”