Nederlaag FC Emmen onder 15 in noordelijke derby

FC Groningen JO15-FC Emmen JO15 3-1
FC Emmen onder 15 heeft het niet kunnen bolwerken tegen FC Groningen onder 15. Hoewel de Groningers met veel eerstejaars speelden en fysiek de mindere waren, kon FC Emmen niet in de wedstrijd komen. De opbouw was bij de Groningers beter verzorgd terwijl FC Emmen dikwijls uit nood de lange bal moest hanteren. De  thuisploeg nam dan ook in de tiende minuut verdiend de leiding. De Emmenaren raakten nog wel twee maal de lat maar de rust ging in met een 1-0 stand. Na de rust lag het in de bedoeling de bal sneller te spelen om tot een betere veldbezetting te komen. Zonder succes want FC Groningen liep door goals in de slotfase uit naar 3-0. Edgar Meijles kreeg een mogelijkheid kort na de 2-0 maar stuitte op de Groninger doelman. Mike Kriekjes redde de Emmer eer in de laatste minuten.
FC Emmen JO15: Runhart: Slomp (Drayer), Funke, Meijles, Mansaray, IJpelaar (Hulshof), Fransen, Roufs, Broers (Tinholt), Kriekjes, Fik.

Roda JC JO19-FC Emmen JO19-1 1-1
Bij winst had FC Emmen nog kans gemaakt op plaatsing bij de bovenste vier maar het moest in Zuid Limburg genoegen nemen met een gelijkspel. Er had echter wel een overwinning ingezeten want de Emmenaren speelden op een moeilijk te bespelen kunstgrasmat zeker niet slecht. Er kwamen in de eerste helft ook mogelijkheden en uit eentje daarvan werd Thijs Dallinga in de zestien onderuit gehaald. In de 36e minuut bracht hij vervolgens vanaf de witte stip en via binnenkant paal de stand op 0-1. Dit was tevens de ruststand. Na rust keerde Luciano Carty niet terug wegens een kapotte voetbalschoen en Ruben Roosken werd zijn vervanger. FC Emmen kreeg ook nu kansen maar slaagde er niet in de voorsprong te vergroten. In plaats daarvan maakte Roda JC een kwartier voor tijd gelijk door invaller Naoufel Bouaouine. In de 80e minuut werd Freddy Quispel nog ingebracht voor Jearl Margaritha maar die wissel sorteerde geen effect.
FC Emmen JO19: Jalving; Berends, Timmerman, Engbers, Deiman, Hindriks, Aalderink, Ozasee, Carty (46. Roosken), Margaritha (80. Quispel), Dallinga.