Terug naar overzicht Terug

Naoberschap United aan het werk met Drentse (ex-)gevangenen


Naoberschap United, de maatschappelijke tak van FC Emmen, gaat samenwerken met de gevangenissen Esserheem en Norgerhaven in Veenhuizen. Op die manier kunnen Drentse ex-gevangenen en gevangenen beter participeren in de maatschappij.


Alleen uitgebreid gescreende en gemotiveerde gevangenen komen in aanmerking voor het project. Zij kunnen via Naoberschap United werkervaring opdoen, om vervolgens kans te krijgen op een betaalde baan bij een van de sponsoren van FC Emmen. De deelnemers zullen altijd onder begeleiding aan het werk gan en komen niet in aanraking met spelers en personeel.

Eric van Oosterhout, burgemeester van Emmen en voorzitter van Naoberschap United: “Naoberschap United zet zich in voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen met een afstand tot een arbeidsmarkt, maar ook voor eenzame ouderen. Gedetineerden hebben vaak ook hulp nodig om weer volwaardig mee te kunnen draaien in de samenleving. Daar willen wij graag een steentje aan bijdragen.”

De gevangenen gaan hoofdzakelijk onderhoudsklussen en schoonmaakwerk verrichten in het stadion. Andere voetbalclubs, zoals Vitesse, Fortuna Sittard en allerlei amateurclubs, doen mee aan vergelijkbare projecten.

Komende zondag zal Van Oosterhout in de rust van FC Emmen – Excelsior de overeenkomst tekenen met Marie-Anne de Groot, directeur van de Penitentiaire Inrichting in Veenhuizen.