FC Emmen onder 19 licht koploper beentje

FC Emmen JO19-De Graafschap JO19 2-1
FC Emmen onder 19 en De Graafschap onder 19 hebben een boeiend gevecht afgeleverd. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er een verdiende 2-1 uitslag in het voordeel van de thuisploeg op het scorebord. Een duel dat ook een ietwat onwaardig slot kende omdat er drie rode kaarten werden uitgedeeld: twee voor FC Emmen en eentje voor de bezoekers uit Doetinchem. De Graafschap kwam naar Emmen als koploper maar FC Emmen was allerminst geïmponeerd. Het nam na een helft spelen een 2-0 voorsprong door twee treffers van Freddy Quispel. De 1-0 viel in de 25e minuut na een actie van Giorney Rojer. De 2-0 werd voorbereid door een geweldige misser van de aanvoerder van De Graafschap. Freddy Quispel maakte vervolgens het karwei af. Quispel maakte nog een derde treffer maar die werd op advies van de lijnrechter afgekeurd. In de eerste 45 minuten had De Graafschap geen enkele serieuze scoringskans gehad en dat beeld zette zich aanvankelijk in de tweede helft voort. In de 59e minuut was het echter wel raak toen doelman Robin Jalving zich door een schot van net buiten de zestien liet verrassen: 2-1. De in hoog tempo gespeelde wedstrijd liep in de slotfase uit de hand toen irritaties na harde overtredingen ontstonden. FC Emmen invaller Jearl Margaritha kon zich niet beheersen en kreeg direct rood evenals zijn directe tegenstander. Freddy Quispel liep in de extra tijd nog tegen een tweede  gele prent op.
FC Emmen JO19: Jalving: Luchies, Boonstoppel, Verheul, Spijkerman, Strijker, Aalderink (78. Margaritha), Roosken, Rojer, Scholte, Quispel.

AFC JO17-FC Emmen JO17 2-1
FC Emmen onder 17 was de laatste weken redelijk op dreef gezien de vier punten uit de laatste twee wedstrijden maar heeft geen kans gezien deze reeks uit te breiden. De Emmenaren gingen in Amsterdam met 2-1 onderuit tegen AFC dat daarmee FC Emmen op de ranglijst voorbij ging. Op sportpark Goed Genoeg kwamen de Amsterdammers na een kwartier op voorsprong. Via een rake vrije trap van Jeroen Welles kwam FC Emmen onder 17 weer langszij. In de tweede helft kwam AFC onder 17 wederom op voorsprong. Bjørn Plaggenborg had de 2-2 nog op zijn schoen, maar hij vond niet het doel. Al met al een pijnlijke nederlaag in Amsterdam.
FC Emmen JO17: Yme Meijer, Djairo Fik, Bjorn Klaassens (65. Thom Hulshof), Dave Funke, Vincent de Roo (50. Joey Roefs), Lars Dijk, Toine Slor (41. Leon Draisma), Elijah Mansaray, Jairick Poulina (41. Jamai Kriekjes), Bjørn Plaggenborg, Jeroen Welles.

DZOH JO15-FC Emmen JO15 1-1
Op de vroege koude zaterdagochtend moest FC Emmen onder 15 het opnemen tegen stadgenoot DZOH onder 15. Een ontmoeting tussen de nummers vier en drie. Het belang voor FC Emmen was niet verder achterop te geraken ten opzichte van Go Ahead Eagles en FC Groningen, de nummers één en twee, maar dat doel werd niet bereikt. Het duel eindigde namelijk onbeslist in 1-1. De start was niettemin goed want al in de achtste minuut scoorde Kas Lamberink uit een mooie voorzet van Tyrell Strik. Daarbij bleef het echter in de eerste helft. Na de rust werd het voetbal er niet veel beter op. In de 45e minuut kreeg Kas Lamberink een rode kaart, na een ongelukkige actie. Het spel van FC Emmen bleef ondermaats en werd in de 61e minuut afgestraft met de gelijkmaker van DZOH. In de resterende minuten werd niet meer gescoord.
FC Emmen JO15(1): Niels Roewen:  Sebas van der Haar (54. Jeremiah Ridderbusch), Frank Boer,  Damien Zwikker (C), David Brouwer, Nigel Teterisa, Florian Zegiri (36. Lars Meijer), Stefan Kuik, Jerginio Laken, Tyrell Strik, Kas Lamberink.

FC Emmen JO11(1)-Be Quick JO12 4-9
Be Quick JO12 kon door een overwinning de eerste plaats van FC Emmen overnemen. Dat lukte de ploeg uit Haren door in Emmen met 9-4 te winnen. FC Emmen onder elf heeft nu een punt achterstand op Be Quick. FC Emmen ging echter voortvarend van start want direct na de aftrap werd door Björn Zoetekouw de 1-0 gescoord. Be Quick antwoordde met snel en agressief spel en na negen minuten stond het 1-4. De slordige passing aan Emmer kant werd voortdurend afgestraft. Na de time-out probeerde FC Emmen zich te herpakken. Amadou Doumbouya kwam in de 19e minuut door op rechts en gaf een goede pass op Lenn Savenije die naar de eerste paal kwam. Hij kwam net een dikke teen te kort waardoor hij naast schoot. Aan de andere kant schoot Be Quick in de 19e minuut de 1-5 binnen. De thuisploeg kwam voor de pauze nog terug tot 3-5 na goals van Delano van Coevorden en Damiën van der Scheer. De Emmenaren dachten na de pauze op dezelfde voet verder te kunnen gaan maar Be Quick kwam in de tweede minuut al op 3-6. In de 13e minuut verkleinde Damiën van der Scheer de achterstand tot 4-6 maar dat bleek de laatste goal van FC Emmen. Pogingen om de boel nog te keren mislukten terwijl de gasten naar de 4-9 eindstand liepen.  Met acht gespeelde wedstrijden en slechts drie verliespunten heeft FC Emmen onder 11 het toch prima gedaan.

FC Emmen JO13(2)-Urk JO13(1) 0-4
Nummer twee Urk speelde in de eerste helft opportunistisch voetbal, de lange bal werd veelvuldig gehanteerd. FC Emmen incasseerde na drie minuten de eerste tegentreffer, waardoor het achter de feiten aan bleef lopen.  FC Emmen bleef proberen te voetballen maar kon het tij niet keren. De rust ging in met 0-2. FC Emmen kwam sterk uit de rust. Door tactische aanpassingen kwam Urk niet aan opbouwen toe en kon de thuisploeg de druk sterk opbouwen. Ondanks dat de aansluitingstreffer door iedereen werd verwacht, scoorde Urk de derde tegentreffer. In de laatste minuut viel nog een gemakkelijk vierde doelpunt voor Urk. Ondanks de geflatteerde nederlaag gaf het spel in de tweede helft blijk van de weerbaarheid en vechtlust van dit team en vertrouwen voor de volgende wedstrijden.