Terug naar overzicht Terug

Nande Wielink maakt zijn debuut in Eindhoven


FC Emmen telt in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven een debutant. De achttienjarige Nande Wielink neemt de positie over van de geblesseerde Josimar Lima.


Trainer Dick Lukkien zag zich geconfronteerd met twee blessures in de achterste vier. Josimar Lima heeft last van een spier onder de voet terwijl Niels Fleuren een probleempje met de hamstrings heeft. Tim Siekman gaat de rol van linkervleugelverdediger op zich nemen terwijl Nick Bakker en Nande Wielink het centrale duo vormen. Nande Wielink, nog A-junior, wordt niet zo maar voor de leeuwen gegooid. Hij traint al vanaf de voorbereiding met de eerste selectie mee en speelde ook alle wedstrijden in Jong FC Emmen. Hij gaat zijn debuut maken bijna dertig jaar nadat vader Jan Wielink bij SC Veendam in het betaalde voetbal debuteerde, op 15 augustus 1987 tegen De Graafschap. Dick Lukkien heeft het volste vertrouwen in Nande Wielink. ,,Afgelopen donderdag speelde hij in het oefenduel tegen Heracles ook een prima wedstrijd.”

In de selectie ontbreekt verder Jurjan Mannes die een probleem met een gewricht heeft. Terugkeren doet verder doelman Dennis Telgenkamp die voor het laatst op 9 september thuis tegen Helmond Sport keepte. Ook Viktor Maier is na een uitstapje naar Kirgizië terug in de selectie.

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Wielink, Bakker, Siekman, Rozema, Bos, Olijve, Kallon, Krohne, Peters.

wiel1

Nande Wielink (in het zwart) tijdens de donderdag training.