FC Emmen pakt drie punten in Eindhoven

FC Emmen is de tweede periode uitstekend van start gegaan door FC Eindhoven in de Lichtstad met 1-0 te kloppen Matchwinner was verdediger Tim Siekman in de 66e minuut. Voor matchwinner Tim Siekman was de winnende goal zijn tiende in de historie voor FC Emmen. De eerste was op 18 september 2009 in de uitwedstrijd tegen Telstar.

Van twee ploegen die kwalitatief vergelijkbaar zijn, mag je een redelijk open duel verwachten en daaraan werd ruimschoots voldaan. Zeker in de eerste helft was het een onderhoudende partij met kansen over en weer. Misschien dat de thuisploeg de betere kansen kreeg, maar FC Emmen was ook zeker niet kansloos. Alleen wilden de doelpunten nog niet komen. Bij FC Emmen waren natuurlijk de blikken vooral op debutant Nande Wielink gericht. Onder de toeschouwers was o.a. John van den Brom, de coach van AZ Alkmaar, die zag dat de debutant een nerveuze start kende. Hij weifelde twee maal wat een tegengoal had kunnen opleveren. Sander Rozema redde de eerste keer via een hoekschop en de tweede keer greep Wielink niet stevig genoeg in waarvan Rai Vloet bijna profiteerde maar hij raakte slechts de staander. FC Emmen kreeg in de twintigste minuut een kansje na een foutje van Maxime Gunst maar de weer bijzonder bedrijvige Issa Kallon raakte het zijnet. Rogier Krohne werd kort voor rust fraai aangespeeld door Tim Siekman maar verspeelde op weg naar de goal de bal waardoor de kans verloren ging.

licht1

Dennis Telgenkamp was terug en hield de nul.
licht2

Nande Wielink kijkt wat bedenkelijk.

licht3

Tim Siekman is het middelpunt na de 0-1 te hebben gescoord.

licht4

Henk Bos lijkt Cas Peters te lanceren (Foto’s: Bennie Wolbers).

nande

Nande Wielink in duel met Fries DeSchilder (Foto: FC Eindhoven).

Met wat meer overzicht had Issa Kallon zijn ploeg in het eerste kwartier na de pauze naar een voorsprong kunnen schieten. Uit de eerste counter ging hij voor de goal maar zag medespelers over het hoofd. Het schot van de wervelwind ging over. Kort daarna passte Cas Peters na een perfecte counter op Issa Kallon die vervolgens voor langs knalde. Hoe het wel moest demonstreerde kort daarna verdediger Tim Siekman. Uit een hoekschop werd de bal door de Eindhovense verdediging weggekopt voor de voeten van Gersom Klok die Tim Siekman ongeveer op de penaltystip aanspeelde en verdediger haalde droog uit: 0-1. FC Eindhoven was ook dreigend maar de buitenspelval en goed ingrijpen van ondermeer Nande Wielink, die ook zijn eerste gele kaart mocht bijschrijven na een nuttige overtreding op invaller Uiterloo,  voorkwamen de gelijkmaker. Twintig minuten voor tijd hielp ook de staander nog een handje toen Telgenkamp al was geklopt. Het was wel duidelijk dat het geen doelpuntenfestival zou worden, dus werd het zaak de 0-1 over de streep te halen. Met Kai Huisman voor de door de wissel verraste Rogier Krohne en Youri Loen voor Issa Kallon gingen de Drenten de slotfase in. Het bleef spannend tot en met de vier minuten extra tijd maar het lukte. Zwaar bevochten, maar zeker niet onverdiend.

FC Eindhoven-FC Emmen 0-1. 66. Siekman 0-1. Scheidsrechter: Blank. Gele kaart: Wielink (FC Emmen). Toeschouwers: 2413.
FC Eindhoven: Swinkels; Gunst (72. Van de Velde), VandenBuijs, DeWilde, Horsten, DeSchilder, Rowell (43. De Silva), Vloet, Lieder, Alemao (83. Uiterloo), Caenepeel.
FC Emmen: Klok, Wielink, Bakker, Siekman, Olijve, Bos, Rozema, Peters, Krohne (70. Huisman), Kallon (76. Loen).