FC Emmen onder 15 wint in Groningen

FC Emmen onder 15 heeft aan de uitreis naar FC Groningen drie punten over gehouden.

Lelystad ’67 JO19-FC Emmen JO19 0-4
Het herstel van FC Emmen onder 19 duurt voort. De overwinning met vier doelpunten verschil was volkomen verdiend en had eigenlijk hoger moeten uitvallen. Het benutten van de doelkansen moet echter nog naar een hoger level worden getild bij de Emmenaren. De 0-1 viel na een kwartier spelen door Jochem Scholten met Kjelt Engbers als aangever. Een minuut later verdubbelde Kjelt Engbers de voorsprong met een assist van Thom Scheper. Na de pauze bleef het spelbeeld met een dominerend FC Emmen gelijk. De 0-3 viel echter pas in de 67e minuut. Er ging een door Lorenzo Hindriks genomen hoekschop aan vooraf die door Anthony Trajkoski op de paal werd geschoten. De rebound viel echter voor zijn voeten en vervolgens schoot hij de bal wel binnen de palen: 0-3. Jan Scholten bepaalde in de slotminuut de eindstand op 0-4. Jan Scholten en Mark van den Berg kregen geel in dit eenzijdige duel.
FC Emmen JO19: Scherpen; Sliedrecht, Van Dijk, Deiman (76. Jan Scholten), Jochem Scholten (64. Hindriks), Scheper, Bijlsma, Trajkoski, Engbers, De Grote (71. Ngendakumana).

ADO Den Haag JO17-FC Emmen JO17 3-1
Terwijl FC Emmen onder 17 net als de vorige week te slap begon, startte ADO Den Haag wel sterk en binnen drie minuten lag de bal op de strafschopstip wegens hands van Jordy Luchies. De strafschop werd echter gestopt door Robin Jalving. Hierna leek het even of FC Emmen was wakker geschud en na vijf minuten stond het 0-1 na een vlot lopende aanval, een assist van Luciano Carty en een doelpunt van topscorer Jearl Margaritha. Maar wederom heerst er geen 110% focus bij de Emmenaren. Na acht minuten ging de bal nogmaals op de stip, doordat Ben Scholte zijn fout wilde herstellen met een overtreding binnen de beruchte lijnen. Nu bracht de paal redding. De gehele eerste helft bleef dit het spelbeeld, een slap acterend FC Emmen en een niet scherp ADO Den Haag en de rust werd bereikt met 0-1 voorsprong voor de Drenten. Na de rust dachten beide ploegen er een schepje bovenop te gaan doen, maar het leek wel of de gaskabel kapot was bij FC Emmen. Hortend en stotend dacht de ploeg het eindsignaal te kunnen bereiken. Maar hier was de thuisclub het niet mee eens en binnen vijf minuten nam ADO een 2-1 voorsprong van 2-1 met doelpunten in de 53e en 58e minuut. Ook het inbrengen van enkele wissels bracht geen succes voor FC Emmen. In de 76e minuut gooide ADO Den Haag het duel definitief in het slot: 3-1.
FC Emmen JO17: Jalving; Scholte (73. Ploeger), Timmerman, Luchies, Osazee,  Keen, Aalderink (51. Verheul), Quispel (73. Zwaagstra), Margaritha. Dallinga, Carty (44. Roosken).

FC Groningen JO15-FC Emmen JO15 0-2
FC Emmen onder 15 speelde het slim op sportpark Corpus den Hoorn. Het verdedigde compact en maakte optimaal gebruik van de eigen kansen. De 0-1 viel al in de zesde minuut toen Roan Gierveld na een assist van Bjorn Plaggenborg koppend zijn ploeg op voorsprong zette. Dat was tevens de ruststand. Na de pauze was FC Groningen optisch gezien de betere ploeg. FC Emmen trainer-coach Robin Witte schatte het balbezit zelfs op 75-25 in het voordeel van de thuisclub. Het scoren was deze middag echter aan FC Emmen voorbehouden. In de 38e minuut was Bjorn Plaggenborg met een kopbal succesvol na voorbereidend werk van Jeroen Welles en Bjorn Klaassens. Hoewel FC Emmen van plan was na de thee aanvallender te gaan spelen kwam daar weinig van terecht. FC Groningen was dominant en de gasten waren niet bij machte er fatsoenlijk uit te komen. De drie punten gingen echter mee naar Emmen.
FC Emmen JO15: Meijer; Dokter, Bjorn Klaassens, Dijk, Dion Klaassen, Slor, Draisma (Abad), Plaggenborg, Lie-a-Lien (Jansen), Gierveld, Welles.

FC Emmen JO14-Almere City FC JO14 2-3
Het zag er in het begin zo goed uit voor de Emmenaren. In de JENS vesting werd al in de eerste minuut een voorsprong genomen. Jamai Kriekjes nam de 1-0 voor zijn rekening. De thuisploeg kreeg wel meer kansen maar moest na dertien minuten wel een tegengoal incasseren. De 1-1 was het gevolg van knullig balverlies. Na rust werd het van Emmer zijde slordiger. De vrije man kon niet meer worden gevonden en Almere City ging steeds meer domineren. Dat leidde tot twee doelpunten voor de gasten en in de slotfase scoorde Jamai Kriekjes nog tegen: 2-3. Voor coach Rob de Boer een teleurstellend einde. ,,We speelden een heel goede eerste helft en hadden ons zelf moeten belonen. Dat kwam er jammer genoeg niet van.”
FC Emmen JO14: Van der Wal: Sieljes (Jakobs), Slomp (Bulder), Mulder (Mansaray), Giel Fransen, Roufs, Broers, , IJpelaar, De Vries, Kriekjes, Nijgh.

FC Twente JO13 (1)- FC Emmen JO13 (1) 2-2
Ondanks dat FC Twente voetballend beter was, waren de beste kansen in de eerste helft voor FC Emmen. In de slotminuut van de eerste helft stuurde Jeremiah Ridderbusch met een steekpass Kas Lamberink de diepte in, waarna de keeper met een stiftbal werd gepasseerd en de ruststand 0-1 werd. Na de rust was FC Twente opnieuw de bovenliggende partij en na 34 minuten werd het 1-1 na een afgeketste bal. FC Emmen kwam niet aan voetballen toe en na 46 minuten was het de nummer 10 van FC Twente die geheel vrijgelaten de 2-1 kon binnenschieten. In de laatste tien minuten toonde FC Emmen moraal en na een pass van Kas Lamberink scoorde Dave Funke de 2-2. In de laatste seconden was het Kas Lamberink die doorbrak en de bal op maat gaf aan Dave Funke die scoorde. Deze goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel, wat niet terecht was. Een matig FC Emmen had bijna nog drie punten meegenomen, maar gezien de wedstrijd was een gelijkspel voor FC Emmen een goed resultaat.
FC Emmen JO13 (1): Sibon, Tempelman, Boer, Funke, Meijer (Kuik), Egberts (Dijkstra), Zwikker, Falke, Ridderbusch, Zegiri, Lamberink.

FC Emmen JO13 (2)-GVAV Rapiditas JO13 (1) 2-1
Een prima overwinning voor de Emmenaren op het hoger geklasseerde GVAV Raptiditas. De beide goals werden gescoord door Daan Joesten. Vanaf de aftrap kreeg GVAV een kans maar doelman Owen van Dijk redde bekwaam. De Emmenaren waren gelijk wakker en kregen de boel goed onder controle. Met Dardan Sehi en Mats Kartoidjojo op de vleugels ging er veel dreiging uit die dan ook de 1-0 opleverde via een voorzet van Dardan Sehi die door Daan Joesten werd benut: 1-0. Met wat meer precisie had de voorsprong nog kunnen worden uitgebouwd. Na rust kreeg Daan Joesten een goede kans maar kon de Groninger sluitpost niet passeren. Met Hank Bosch aan de linkerkant kwam FC Emmen een aantal malen goed door wat ook de 2-0 opleverde via Daan Joesten. In de slotfase slaagde GVAV er in de aansluitingstreffer te scoren en wilde nog meer. FC Emmen hield echter met doelman Owen van Dijk aan het hoofd stand.

dick1

Dardan Sehi (rechts) gaf de voorzet en Daan Joesten (9) scoorde.

dick2

Peter Quispel (tweede van rechts) probeert met een vrije trap te scoren. In het midden scheidsrechter Epi Akse.

dardan-sehi

Dardan Sehi tussen twee GVAV verdedigers.

FC Emmen JO13 (2): Van Dijk; Zwaagstra, Smid, Jongsma, Huls, Scholten (31. Bijkerk), Kartoidjojo (53. Usta), Quispel, Joesten (48. Doldersum), Van Velzen (45. Jansen), Sehi (31. Bosch).

SC Angelso JO11 (1)-FC Emmen Jo11 (1) 0-17

FC Emmen JO11 (2)-Twedo JO11 (1d) 7-2
De jongste Emmer formatie had in de beginfase best wat probleempjes met de Nieuw-Amsterdam/Veenoord combinatie. Na de 1-0 voor de thuisploeg kwamen de gasten, aangemoedigd door een grote supportersschare, op gelijke hoogte. In de slotfase van de eerste helft liep FC Emmen echter snel naar een 4-1 ruststand. Ook in de tweede helft was FC Emmen de betere ploeg en drukte dat in drie treffers uit. De bezoekers schoten ook nog eens raak. Daan Lambers was de Emmer topscorer met vier doelpunten. De overige drie werden gescoord door Rinse Sietsma.