Terug naar overzicht Terug

FC Emmen overhandigt cheque aan Het Vergeten Kind.


Het begint bij FC Emmen al een echte traditie te worden. De club zet de laatste competitiewedstrijd van het seizoen geheel in het teken van een Goed Doel. Waarbij het streven is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit Goede Doel én er de eis is vanuit de club dat het geld besteed regionaal besteed zal gaan worden. in 2014 was spierziekte ALS het Goede Doel, in 2015 KWF|SamenLoop voor Hoop en dit jaar stond FC Emmen-Fortuna Sittard op vrijdag 29 april geheel in het teken van Het Vergeten Kind.


Samen met ambassadeur Johnny de Mol werd er een heus Benefiet-diner gehouden, waarbij de sponsortafels konden genieten van een lekker drie gangendiner. Tussen de gangen door werd er Koning Voetbal gespeeld met Team Johnny tegen Team Evert. Daarnaast werden er een aantal leuke items geveild, zoals een gesigneerd shirt van Bas Dost en ook een heus kunstwerk gemaakt door Vergeten Kinderen uit Emmen. Johnny de Mol en Evert ten Napel toonden zich ware veilingmeesters en brachten de diverse veilingstukken voor een prima prijs aan de man en de vrouw. Aan het einde van de avond kon FC Emmen een voorlopige opbrengst van € 22.700,- bekend maken.

2016-10-16-photo-00002446

2016-10-16-photo-00002447

Op zondag 16 oktober heeft assistent-trainer René Grummel namens de club de definitieve cheque aan Johnny de Mol overgedragen. Door een ook op vrijdag 29 april gehouden sms-actie en collecte was de definitieve opbrengst gestegen naar maar liefst € 23.904,73. Voorafgaand aan de overhandiging konden een aantal Vergeten Kinderen genieten van een leuke voetbal-clinic, verzorgd door Sporting Events met medewerking van FC Emmen jeugdtrainer Patrick Lassche, waarbij ook Johnny de voetbalkicksen had aangetrokken en met menig kind een dolletje maakte.

Het geld zal worden besteed aan een zeer gewenste intensieve opknapbeurt van de opvanglocatie van Het Kopland te Emmen. Gemiddeld worden hier op jaarbasis 108 kinderen in alle leeftijden opgevangen. Voor meer informatie: www.hetvergetenkind.nl

 

Jonnie de Mol bij Kopland Foto Boudewijn Benting Emmen km 5

Jonnie de Mol bij Kopland Foto Boudewijn Benting Emmen km 5

Jonnie de Mol bij Kopland Foto Boudewijn Benting Emmen km 5

Jonnie de Mol bij Kopland Foto Boudewijn Benting Emmen km 5

Jonnie de Mol bij Kopland Foto Boudewijn Benting Emmen km 5
Foto’s : Boudewijn Benting