Terug naar overzicht Terug

FC Emmen start nieuwe periode in Eindhoven


FC Emmen gaat na het vrije weekeinde de competitie weer oppakken met de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Wat tevens de start van de tweede periode is. Daarna volgen drukke dagen met nog in oktober de thuiswedstrijden tegen Telstar en FC Dordrecht en daartussen door de bekerkraker tegen AZ Alkmaar.


Komende tegenstander FC Eindhoven eindigde het vorige seizoen als derde en sneuvelde in de eerste ronde van de play offs tegen NAC Breda. Dit seizoen heeft de ploeg moeite om aan dit resultaat aan te knopen. Het staat momenteel na een slechte start op de tiende plek met vier punten achter FC Emmen doch de tendens is stijgende. Inclusief de beker heeft FC Eindhoven de laatste drie duels gewonnen waaronder een 2-1 thuiszege op Jong Ajax dankzij een treffer in de extra tijd van Rai Vloet. De wedstrijd FC Eindhoven-FC Emmen staat voor de 32e keer in de historie op het programma. De thuisclub won daarvan 13 keer, FC Emmen zegevierde 7 maal en 11 keer eindigde het in een gelijkspel. In de laatste zes ontmoetingen was er geen winst voor de Emmenaren weggelegd, de laatste zege dateert van 5 maart 2010 toen het 1-2 werd.

Met de pas aangetrokken Braziliaan Alemão, topscorer Mart Lieder en de topscorer van vorig seizoen Jinty Caenepeel heeft FC Eindhoven enkele opvallende spelers. Maar de meest opvallende persoonlijkheid is toch wel trainer Ricardo Moniz. Hij heeft in zijn loopbaan al een fiks aantal clubs afgewerkt in diverse hoedanigheden. Zo was hij hersteltrainer, jeugdtrainer, interim hoofdtrainer en hoofdtrainer bij clubs als Notts County, 1860 München, RB Salzburg, Tottenham, Grasshopper, Feyenoord, Ferencsvarosi en Lechia Gdansk. Als trainer van de Hamburger SV haalde hij zelfs de halve finale van de Europa League.