Terug naar overzicht Terug

Mooie serie FC Emmen eindigt in Doetinchem


Hoewel ondanks een reeks van vier overwinningen FC Emmen natuurlijk niet als favoriet naar Doetinchem was getrokken, was ongetwijfeld gehoopt op een stuntje. Joseph Oosting had als vervanger van trainer Joop Gall de dagen er voor ook zijn ziel en zaligheid in de voorbereiding gestoken maar de beloning daarvoor bleef uit. FC Emmen kon het niet bolwerken tegen De Graafschap dat liet blijken ook zonder topschutter Anco Jansen het net van de tegenstander te kunnen vinden.


 

Joseph Oosting kijkt bedenkelijk op de persconferentie, links De Graafschap trainer Pieter Huistra,.

  

Elson Almeida scoort de enige Emmer treffer (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Joseph Oosting moest erkennen dat de beste ploeg had gewonnen. ,,Na de reeks van vier overwinningen zijn we hier toch met goede moed naar toe gegaan. In de beginfase lieten we dat ook zien, we hebben toen weinig weggegeven maar zelf ook niets gecreëerd. Dan valt al dan niet terecht na een half uur die strafschop en kort voor rust valt de 2-0. Na de pauze probeer je zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven maar al na vijf minuten komen we met 3-0 achter. Dan is het natuurlijk over en sluiten.’’

FC Emmen begon dus best aardig met een paar goede aanvallen waaraan alleen een goede afronding ontbrak. De Graafschap nam na pakweg een kwartier het initiatief over en was met een vrije trap op de paal van Adil Auassar en een  inzet van diezelfde Auassar, die door Peter van der Vlag werd afgewend, gevaarlijk. De definitieve ommekeer kwam na een half uur spelen toen scheidsrechter Rogier Honig een strafschop zag in wat een ongelukkig botsing tussen Jorrit Kunst en Garcia Calvete leek. Tim Vincken benutte de buitenkans door de 1-0 te scoren. Honig vond blijkbaar zelf ook dat het niet een zware overtreding was want Kunst kreeg niet eens een kaart. Die had wel in het duel Kelvin Maynard wel gekregen en de centrale verdediger leek kort voor rust op een tweede geel af te stevenen. Honig maakte al een beweging richting broekzak maar realiseerde zich blijkbaar de consequentie van geel/rood en liet de kaart vervolgens maar zitten. De overtreding en aansluitende vrije trap had echter wel indirect de 2-0 tot gevolg toen Robin Pröpper in de zestien Said Bakkati en Kay Velda uitspeelde en met een diagonaal schot de 2-0 liet aantekenen.

 

Joseph Oosting fluistert Ruud ter Heide iets in. Rechts de assistent-coaches Richard Moes en Jannes Wolters.

 

Peter van der Vlag had over werk niet te klagen.

Wat FC Emmen na de pauze van plan was werd snel doorkruist met de 3-0. Aan de linkerkant maakte Jordan Garcia Calvete zich vrij en schoot binnen op de manier zoals Eldridge Rojer een week eerder tegen Excelsior had gedaan: 3-0. FC Emmen zag geen kans het De Graafschap echt lastig te maken. De duels gingen voor een groot deel verloren waardoor ook de opbouw maar niet van de grond kwam. De kwetsbare Yannick de Wit moest bovendien na een uur plaats maken voor Shkodran Metaj terwijl Oosting even daarvoor Anmar Almubaraki voor de niet uit de verf komende Rojer had ingebracht. Veel haalde het niet uit hoewel er na een dik uur toch even wat hoop flakkerde toen Elson Almeida na een voorzet van Marvin Wijks de bal snoeihard langs doelman Joost Terol knalde: 3-1.

 

Kelvin Maynard in duel met Piotr Parzyszek (Foto’s: Bennie Wolbers).

Ook de Emmer doelpuntenmaker moest vervolgens zijn plaats afstaan en wel aan het werkpaard Wout Weghorst maar het was onbegonnen werk. FC Emmen bleef in de voortdurend vallende fijne sneeuw zoeken naar iets dat vorm heet maar het werd niet gevonden. De thuisclub kreeg wel nog een paar mogelijkheden zoals een schot op de lat en in de laatste minuut kreeg spits Jerry van Ewijk alle medewerking door de 4-1 te scoren. Voor dit FC Emmen viel er deze avond geen eer te behalen.

De Graafschap-FC Emmen 4-1 (2-0). 31. Vincken 1-0 (strafschop), 42. Pröpper 2-0, 50. Garcia Calvete 3-0, 63. Almeida 3-1, 90. Van Ewijk 4-1. Scheidsrechter: Honig. Gele kaart: Pröpper (De Graafschap), Bakkati, Ter Heide, Maynard, Van der Vlag (FC Emmen). Toeschouwers: 8453.
De Graafschap: Terol; Evers, Pröpper, Van der Meulen, Massop (68. Meijer), Vincken (68. Te Veluwe), Garcia Calvete (87. Hulst), Breinburg, Parzyszek, Van Ewijk, Auassar.
FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Maynard, Van der Linden, Kunst, Velda, De Wit (58. Metaj), Wijks, Rojer (55. Almubaraki), Ter Heide, Almeida (70. Weghorst).