Moeizame overwinning FC Emmen onder 19

FC Emmen onder 19 heeft een zwaar bevochten 2-1 overwinning op Elinkwijk onder 19 behaald. Het duel eindigde onder kunstlicht omdat scheidsrechter De Haan een afkoelingsperiode nodig achtte.

FC Emmen JO19-Elinkwijk JO19 2-1
Een wedstrijd om niet snel te vergeten. Niet zozeer wegens de kwaliteit van het voetbal maar wegens de afkoelingsperiode die scheidsrechter De Haan toepaste. Toen FC Emmen na ruim vijftig minuten spelen een 0-1 achterstand in een 2-1 voorsprong omboog, ging de assistent-scheidsrechter van Elinkwijk over de rooie. Hij vlagde voor beide treffers wegens buitenspel maar werd genegeerd door de scheidsrechter. De assistent-scheidsrechter voelde zich zwaar miskend en stak zelfs het veld over om dat duidelijk te maken. Waarop het duel werd gestaakt. Na een kwartier werd het duel hervat, maar omdat het ook al tien minuten te laat was begonnen was het inmiddels bijna  donker zodat de stadionlampen moesten worden aangestoken.
FC Emmen had in de eerste helft een 0-1 achterstand opgelopen door een treffer van Yassine Essard. De thuisclub liet nogal wat kansen onbenut en ging er na de hervatting aanvankelijk mee door. Tot in de 52e minuut Kjelt Engbers, die vanaf de zijkant voor veel gevaar zorgde, na een schermutseling in de zestien de stand gelijk trok. Vijf minuten later scoorde de spits wederom waarna het rumoer rond de grensrechter ontstond. Na een oponthoud van een kwartier ging het verder met een spannend laatste half uur. De gasten uit Utrecht trokken alle registers open om er minimaal nog een gelijkspel uit de slepen terwijl FC Emmen diverse counters met perspectief lanceerde maar ze allemaal om zeep bracht. De 2-1 werd dus met pijn en moeite over de streep getrokken.
FC Emmen JO19: Scherpen; Sliedrecht, Van Dijk, Wielink, Van den Berg (Deiman), Berends, Bijlsma (Scholten), Scheper (Hindriks), Ngendakumana, Engbers, De Grote.
dscf2988

Merik Sliedrecht verdedigt

dscf2989

Scheidsrechter De Haan (tweede van boven) houdt het voor gezien.

FC Emmen JO17-Feyenoord JO17 1-3
Dat Feyenoord een maatje te groot zijn werd al vermoed en dat bleek in Emmen ook waar. Toch deden de Emmenaren het niet onverdienstelijk. Het bleef zelfs lang een echte wedstrijd tot na een klein half uur de Rotterdammers op 1-3 kwamen. Na een goed beging van FC Emmen liep Feyenoord, dat met diverse Oranje Onder 17 klanten aantrad, in de 11e en 16e minuut naar 0-2 via Marouan Azarkan en Orkun Kökcü. Tussen de bedrijven door werd ook nog de lat getroffen, In de 24e minuut kwam de thuisploeg echter terug tot 1-2. Een door Freddie Quispel genomen vrije trap werd door iedereen gemist inclusief Feyenoord doelman Jordie van Leeuwen: 1-2. Kort daarop was Quispel met een kopbal aardig dichtbij de gelijkmaker maar zijn kopbal ging naast. In de 54e minuut werd de wedstrijd in feite beslist toen Wouter Burger er namens Feyenoord 1-3 van maakte.
FC Emmen JO17: Jalving; Timmerman, Luchies, Verheul, Osazee, Keen (75. De Vries), Aalderink, Carty (75. Shane Dokter),  Quispel (67. Brand), Margaritha, Dallinga. |
dscf2971

Lesleey Osazee is hier Marouan Azarkan de baas.

dscf2983

Freddie Quispel , rechts achterin nog net zichtbaar, schiet FC Emmen naar 1-2.

dscf2986

Jearl Margaritha maakt hier een eenzame indruk.

FC Emmen JO15-Buitenveldert JO15 0-0
De Emmenaren waren toch duidelijk favoriet maar kwamen niet verder dan een teleurstellend gelijkspel. Vooral in de eerste helft was er sprake van weinig beleving, er werd af en toe wel ruimte gecreëerd maar vervolgens werd er niets mee gedaan. In de tweede helft was er sprake van een beter FC Emmen zonder tot veel kansen te komen. Jerany Lie-a-Lien had de beste mogelijkheid maar kon die niet verzilveren. Aan de ene kant was het positief dat de ploeg goed stond te verdedigen, maar aanvallend was het te weinig.
FC Emmen JO15: Meier; Dokter, Klaassens, Dijk, De Roo, Slor, Schuiling (Meinen), Draisma (Klaassen), Lie-a-Lien,Gierveld, Welles.

Fortuna Sittard JO14-FC Emmen JO14 0-3
FC Emmen onder veertien hield aan de lange reis naar Zuid-Limburg drie punten over. Dat was volgens de verwachting omdat Fortuna nog zonder een enkel pluspunt onderaan dobbelt. De Emmenaren speelden een goede eerste helft en kwamen in de 25e minuut op voorsprong door Joey Roufs. Vijf minuten later verhoogde Boy Nijgh met een miraculeuze treffer tot 0-2 wat tevens de ruststand werd. Na de pauze was het zaak druk op de thuisploeg te blijven houden en dat gebeurde ook. Het leidde uiteindelijk nog tot een treffer van Edgar Meijles.
FC Emmen JO14: Van der Wal: Bulder (Jansen), Jakobs (Sieljes), Slomp, Mansaray, Hulshof, Fransen, Roufs, Kriekjes (Mulder), Nijgh (Meijles), Broers.

FC Emmen JO13(1)- AFC JO13(1) 2-5
FC Emmen begon niet goed na zeven minuten was het al 0-2 voor de Amsterdammers. FC Emmen herpakte zich wel in de eerste helft en creëerde een aantal mogelijkheden. Maar in plaats van de op dat moment verdiende 1-2 kreeg AFC een penalty in de slotminuut van de eerste helft. Deze werd resoluut binnengeschoten zodat de ruststand 0-3 werd. Na de rust kabbelde de wedstrijd zich voort, totdat Jan Anne Dijkstra in de 41ste minuut vanaf 18 meter de bal achter de keeper werkte en de 1-3 scoorde. Dit was het sein voor FC Emmen om er nog een schepje bovenop te doen. Na een pass van Dave Funke kapte Kas Lamberink zijn tegenstander uit en schoot in de 44ste minuut de bal onhoudbaar in de hoek en tekende daarmee de 2-3 aan. FC Emmen was zelfs dicht bij 3-3, maar kreeg in de allerlaatste minuut toch nog het deksel op de neus. Na een handsbal, die niet werd overgenomen door de scheidsrechter, maakte AFC de 2-4 waarmee de wedstrijd was gespeeld. Dat het ook nog 2-5 werd deed er niet meer toe. Een gelijkspel was op zijn plaats geweest, naar FC Emmen stond met lege handen.
FC Emmen JO13(1): Sibon, Meijer, Zwikker, Kuik, Tempelman, Egberts, Zegiri, Ridderbusch (Boer), Falke (Dijkstra), Lamberink, Funke.

Flevo Boys JO13(1)-FC Emmen JO13(2) 2-0
Op papier had FC Emmen niets te duchten want de thuisclub stond op de laatste plaats. Maar het pakte heel anders uit. De Emmeloorders lieten vanaf de eerste minuut zien dat ze drie punten wilden halen. Ze speelden goed en met volle overgave. FC Emmen stelde hier weinig tegenover, de duels gingen verloren en in balbezit was het veel te slordig. Het enige wapenfeit van de Emmenaren was een schot van Hank Bosch dat echter door de Flevo Boys doelman werd gestopt. Na de rust leek FC Emmen iets meer grip te hebben maar dat leverde niets op. Een kwartier voor tijd werd de 1-0 gescoord. Tot twee maal toe redde doelman Owen van Dijk maar werd in derde instantie geklopt. Met een kopbal kwam Flevo Boys op 2-0 waarmee het duel eigenlijk was beslist. Bij FC Emmen was Mats Kartoidjojo een positieve uitzondering in een team dat ver beneden kunnen bleef.
FC Emmen JO13(2): Van Dijk; Zwaagstra, Smid, Jongsma, Huls (Jansen), Bijkerk, Quispel (Scholtens), Karetoidjojo, Van Velzen (Usta), Doldersum (Joesten), Bosch (Sehi).

FC Emmen JO11(1)-SJO KZC ’08 JO11(1) 12-1

SJO KZC JO11(2)-FC Emmen JO11(2) 0-9