Terug naar overzicht Terug

FC Emmen heeft geen kind aan Achilles ’29


FC Emmen heeft de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Achilles ’29 met 4-0 gewonnen. Een dikverdiende overwinning die wellicht nog best wat hoger had kunnen uitvallen, maar vier doelpunten in één wedstrijd was FC Emmen tot dus ver nog niet gelukt. Een mooie opsteker in de aanloop naar de topper van aanstaande maandag thuis tegen koploper MVV Maastricht.


Het onder aanstaande Achilles ’29 vecht om lijfsbehoud en had om niet verder achterop te geraken een goed resultaat tegen FC Emmen nodig. De Groesbekers waren ondanks de negatieve resultaten de laatste weken toch nooit echt weggespeeld maar hadden tegen een gedreven FC Emmen weinig in de melk te brokkelen. Bovendien werden de gasten uit Drenthe in het zadel geholpen door een klungelige openingstreffer. Verdediger Eef van Riel wilde de bal wegwerken vlak bij de zestienmeter lijn maar schoot op de rug van medespeler Kürsad Sürmeli. Rogier Krohne profiteerde van de blunder en zette na twintig minuten spelen de 0-1 op het scorebord. Daarvoor waren er overigens al kansjes voor Frank Olijve (van de lijn gehaald) en Jurjan Mannes (vrije trap) geweest. Toch bood de thuisclub in de eerste helft nog aardig partij getuige de vijf hoekschoppen die het afdwong tegenover FC Emmen slechts twee. In de 36e minuut kreeg Achilles ’29 nog een kans via een vrije trap van Boy van de Beek maar doelman Dennis Telgenkamp was attent. Op slag van rust verdubbelde FC Emmen echter met een geslaagde vrije trap de voorsprong naar 0-2. De vrije trappen waren tot dus ver in de competitie een ietwat ondergeschoven kindje maar Jurjan Mannes krulde deze keer de bal fraai over de muur en doelman Robbert te Loeke graaide tevergeefs,

cl2j8640

Rogier Krohne op weg naar de openingstreffer. Doelman Robbert te Loeke is verslagen.

cl2j8729

Jurjan Mannes concentreert zich op het nemen van een vrije trap.

cl2j8748

Issa Kallon schiet de 0-3 binnen. Joey Dekkers (14) is te laat.

cl2j8760

Een knuffel van de trainer is niet voor iedereen weggelegd.

FC Emmen kreeg kort na de pauze nog meer wind in de zeilen. Jop van Steen trapte de bijna doorgebroken Issa Kallon kort voor het strafschopgebied op de hak en kreeg van scheidsrechter Mulder daarvoor de rode kaart gepresenteerd. De aansluitende vrije trap van Jurjan Mannes werd door doelman Te Loeke gekeerd. Vier minuten later viel dan de derde goal. Issa Kallon was de maker, niet met een van die wilde schoten van te grote afstand waarop hij het patent leek te hebben, maar hij werkte de door Rogier Krohne geboden kans vlekkeloos af: 0-3. FC Emmen leek eventjes de voorsprong te willen consolideren maar daarmee ging trainer Dick Lukkien niet akkoord. De jacht op het uitbouwen van de voorsprong moest worden doorgezet en dat gebeurde ook. De Groesbeekse defensie werd behoorlijk onder druk gezet. Cas Peters was erop gebrand een aandeel in de score te hebben maar het zat hem deze keer niet mee. Nick Bakker was dichtbij de 0-4 en invaller Kai Huisman talmde in goede positie eventjes te lang. In de allerlaatste minuut viel dan uiteindelijk de vierde treffer. Verdediger Tim Siekman kopte de bal keurig in de rechterbovenhoek: 0-4. Er werd nog afgetrapt maar direct daarna floot scheidsrechter Mulder het duel af en konden de spelers in het ijskoude Groesbeek van een warme douche gaan genieten.

cl2j8815

Cas Peters was zeer actief maar had geen succes in de afronding.

cl2j8893

Kai Huisman had hier kunnen scoren.

cl2j8917

Tim Siekman kopt de 0-4 tegen de touwen.

cl2j8946

Supporters bedankt! (Foto’s: Gerrit Rijkens)

Achilles ’29-FC Emmen 0-4. 21. Krohne 0-1, 44. Mannes 0-2, 54. Kallon 0-3, 90. Siekman 0-4. Scheidsrechter: Chr. Mulder. Rode kaart: 50. Van Steen (Achilles ’29). Gele kaart: Thoone, Dekkers (Achilles ’29), Lima (FC Emmen). Toeschouwers: 1220.
Achillles ’29: Te Loeke; Dekkers, Zeller, Beijer, Hemmink, Van Steen, Surmeli, Van Riel (61. Boelens), Van de Beek, Thoone (61. Elders), Hendriks (76. Boogers).
FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Lima, Siekman, Bakker, Mannes (76. Türk), Bos, Olijve (83. Loen), Peters, Krohne (70. Huisman), Kallon.