Terug naar overzicht Terug

FC Emmen krijgt maandag koploper MVV op bezoek


Met de 4-0 zege in Groesbeek op Achilles ’29 heeft FC Emmen weer zelfvertrouwen getankt. Ruim winnen in Groesbeek is immers ondanks de lage klassering van Achilles ’29 absoluut geen vanzelfsprekendheid. In de laatste vijf duels liet de ploeg bijvoorbeeld slecht zes tegentreffers toe wat gemiddeld net iets meer dan één per wedstrijd is. Maandagavond wacht nu MVV Maastricht dat tot veler verbazing de koploper van dit moment is.

Wie had gedacht dat MVV Maastricht dit seizoen een greep naar de macht zou doen? De eerste plaats bereikten de Limburgers door op 18 november streekrivaal Fortuna Sittard met 3-2 te kloppen. Afgelopen vrijdag werd de koppositie behouden door een 3-0 thuisoverwinning op FC Den Bosch.Wie de selectie van MVV Maastricht bekijkt, ziet niet direct grote namen. Veel spelers stonden ook het afgelopen seizoen in de selectie die toen ondanks de tiende plaats de play offs haalde. Ook trainer Ron Elsen was toen al present. Wel een opvallende speler is aanvaller Thomas Verheijdt. De 1 meter 92 lange Hagenees is de topscorer van de ploeg en heeft al twee keer zoveel gescoord dan in het vorige seizoen. FC Emmen heeft aan Thomas Verheijdt geen goede herinneringen. In het seizoen 2013/14 moest FC Emmen in de derde ronde van de KNVB beker uit komen tegen IJsselmeervogels waar Thomas Verheijdt toen in de spits stond. FC Emmen nam tot tweemaal toe de leiding door treffers van Alexander Bannink en Quenten Martinus maar tot tweemaal toe bracht Thomas Verheijdt de stand weer in evenwicht. IJsselmeervogels scoorde via Ahahaoui vervolgens de winnende treffer nadat Martinus na een tweede gele kaart al onder de douche stond.

Thomas Verheijdt, die in zijn jeugd voor Feyenoord en ADO Den Haag heeft gespeeld, ging nog een seizoen door in Spakenburg maar stapte in 2015 na een proefperiode over naar MVV. In de uitwedstrijd tegen FC Emmen was hij niet van de partij wegens een schorsing. Een basisplaats had hij toen nog niet, maar dit seizoen is de doorbraak gekomen.

Bij FC Emmen is geen reden om aan de basisopstelling te sleutelen. Trainer Dick Lukkien stuurt dan ook dezelfde elf spelers de wei in als tegen Achilles ’29.
FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Lima, Siekman, Bakker, Mannes, Bos, Olijve, Kallon, Krohne, Peters.
MVV: Geens; Labylle, Kuipers, Pereira, Ciranni, Schroijen, Nys, Ippel, Gijzen, Verheijdt, Nwakali