FC Emmen stoot koploper van de troon

Door het doelpuntloze gelijkspel tegen FC Emmen heeft MVV Maastricht de eerste plaats moeten afstaan. Als kleine troost voor de gasten mag gelden dat met VVV Venlo een andere Limburgse formatie hiervan profijt trok en nu de ranglijst aanvoert. Het was in de vrieskou een wedstrijd met weinig kansen waarin FC Emmen zich te kort voelde gedaan door scheidsrechter Bax die weigerde de thuisploeg twee strafschoppen toe te kennen waarop het wel recht meende te hebben.

FC Emmen trainer Dick Lukkien verwoordde na afloop de kritiek op scheidsrechter Christiaan Bax. ,,Wij hadden hier moeten winnen. In de eerste helft werd Cas Peters door de keeper van achteren neergehaald. Dat was een honderd procent strafschop maar werd genegeerd.” Op het einde van de wedstrijd was Issa Kallon op weg matchwinner te worden. Hij ging alleen op doelman Bo Geens af, probeerde hem te omspelen maar werd onderuit gehaald. Scheidsrechter Bax zag er evenwel geen strafschop in waarmee de koploper tot dan toe goed weg kwam.

Fc Emmen - MVV Maastricht Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Issa Kallon wordt zwaar op de huid gezeten.
Josimar Lima heeft zijn tegenstander in de greep.
Cas Peters moet worden opgelapt (Foto’s: Boudewijn Benting)

De wedstrijd op zich was als schouwspel aan de matige kant. De ploegen hielden elkaar zodanig in evenwicht dat er maar weinig doelrijpe mogelijkheden ontstonden. Cas Peters werd in de eerste helft een kans ontnomen door hardhandig ingrijpen van de doelman en Jurjan Mannes mocht twee maal zonder succes aanleggen voor een vrije trap. Dat was de offensieve balans van FC Emmen in de eerste helft terwijl MVV daar niets tegenover kon stellen hoewel het redelijk veel in balbezit was. Na de thee kwam er wat meer pit in het duel, FC Emmen oefende meer druk uit terwijl de Limburgers het iets meer op de counter gooiden. Na een kwartier moest FC Emmen doelman voor de eerste keer serieus optreden bij een schot van Dyon Gijzen en deed prima. Van topscorer Thomas Verheijdt was overigens weinig te zien. Hij werd door het centrale duo Siekman/Lima zo goed als uitgeschakeld.

cl2j8995

Thomas Verheijdt zat stevig in de greep bij de Emmer verdediging.

cl2j9005

Drie Emmenaren lijken elkaar dwars te zitten.

Na dik een uur spelen was er plotseling een periode waarin FC Emmen de gasten het mes op de keel zette. Henk Bos zag een venijnig schot door Bo Geens  gestopt maar een minuut later had FC Emmen en dan met name Jurjan Mannes, eigenlijk moeten scoren. Mannes lepelde van erg dicht bij de bal echter over het doel. In de 89e minuut diende zich onverwachts nog een geweldige mogelijkheid voor FC Emmen op de winnende treffer aan. Middenvelder Florian Loshaj verspeelde de bal waardoor Issa Kallon vrij baan kreeg. In het strafschopgebied probeerde hij doelman Bo Geens te omspelen maar kwam ten val of werd ten val gebracht. Heel FC Emmen zag er een strafschop in maar scheidsrechter Bax was tegengestelde mening toegedaan. Waardoor de wedstrijd voor FC Emmen een onbevredigend slot kreeg.

cl2j9022

Cas Peters botst met keeper Bo Geens.

cl2j9024

Issa Kallon wordt afgeremd door de boarding. Links Steven Pereira.

FC Emmen-MVV Maastricht 0-0. Scheidsrechter: Bax. Gele kaart: Bakker, Mannes (FC Emmen). Toeschouwers: 2115.
FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Lima, Siekman, Bakker, Olijve, Bos, Mannes (85. Loen), Kallon, Krohne (90. Huisman), Peters.
MVV Maastricht: Geens; Mustafa, Pereira, Kuipers, Ciranni, Nys, Gijzen, Ippel (25. Loshaj), Schroyen, Verheijdt (87. N’Koyi), Nwakali (66. Luis Pedro).