Moeizaam punt A-jeugd tegen FC Zwolle

FC Emmen A1 was in het eerste bedrijf niet in goede doen. Er werden weinig kansen gecreëerd en de Zwolllenaren legden betere combinaties op de grasmat. Halverwege werd het zelfs 0-1 via een doelpunt van de Zwollenaar Thomas Vossebelt. Van FC Emmen ging pas in de laatste vijf minuten voor de pauze wat dreiging uit, Jeffrey Visser kreeg twee mogelijkheden maar was niet succesvol in de afronding. Na de pauze pakte FC Emmen de zaken energieker aan, met Wouter van Aanholt en Frank Schijff waren er verse krachten in het veld gekomen en FC Zwolle werd onder druk gezet. In de 62e minuut leidde dat tot de gelijkmaker van Camiel Fidom. De vreugde over die goal verstomde al na drie minuten want toen maakte het Zwolse toptalent Eltjo Gnodde er 1-2 van. De Emmenaren persten er echter nog een slotoffensief uit, zo was Wouter van Aanholt dichtbij een treffer maar mikte over de lat. Tien minuten voor het einde bracht verdediger Janko Dekker er met een bekeken doelpunt de partijen op gelijke hoogte. In de laatste drie minuten kreeg FC Emmen nog een overtal situatie in de schoot geworpen na een tweede gele kaart voor de Zwolse aanvoerder Ngarigota maar de tijd was te kort om dit voordeel uit te buiten.
FC Emmen A1: Ijzerman; De Vries (46. Schijff), Wolbers, Dekker, Siekman, Moolhuizen (72. Goos), Schonewille, Beeksma, Visser (46. Van Aanholt), Fidom, Wakker.