FC Emmen B1 verliest onverdiend bij Excelsior

Excelsior Rotterdam – FC Emmen B1 2-1
Afgezien van het eerste gedeelte van de eerste helft was FC Emmen de betere ploeg en had bij het ingaan van de rust de boel redelijk onder controle. Na de dubbelblanke ruststand kreeg Rick ten Voorde al in de derde minuut een grote kans maar kwam niet om de Rotterdamse doelman heen. In de negende minuten moest Corbin Kuilder met een enkelblessure van het veld en Excelsior profiteerde snel van de tijdelijke desorganisatie in de Emmer verdediging: 1-0. Tien minuten later werd de stand echter gelijk getrokken toen C-junior Jurgen Locadia koppend een voorzet van Rick ten Voorde afrondde: 1-1. FC Emmen, zonder de geschorste Gianluca Caria, leek op weg om minimaal een punt mee naar huis te nemen maar in plaats daarvan werd het uit een klutssituatie plotseling 2-1. Ook daarna waren er nog mogelijkheden voor de Emmenaren maar de afronding was onvoldoende.
FC Emmen B1: Koops: Kuilder (49. Locadia), Van der Ham, Van der Berg, Dos Reis, Kazantzis, Wolting, IJzerman, Van der Graaf, Rog (55. Koenders), Rog (55. Koenders), Ten Voorde.

GRC Groningen C1-FC Emmen C1 2-4
FC Emmen C1 maakte in Groningen tegen middenmoter GRC de koppositie niet echt waar. ,,Een dramatisch slechte wedstrijd van onze kant”, oordeelde coach Hans Kamphuis. De Emmenaren zonder topscorer Jurgen Locadia en Dilan van Bree hadden zich na een helft spelen wel een riante 1-4 voorsprong verworven. Wouter Beijering 2, Kai Schra en Herman Hindriks verzorgden de productie nadat GRC een 1-0 voorsprong had genomen. Na de thee ging het van kwaad tot erger bij de Emmenaren en ze hadden uiteindelijk geluk dat het bij slechts een tegentreffer van de Groningers bleef.
FC Emmen C1: Schuldink, Stroetker, Poelstra, Warmolts, Westebring (36. Stollenga, 60. Ypenburg), Elperman (45. Jonkers), Chacon, Heerkes, Schra (36. Slagveer), Hindriks, Beijering.

SC Heerenveen D1 – FC Emmen D1 6-0
Een kansloze nederlaag voor de Emmenaren die het voetballend best aardig doen maar veel te gemakkelijk goals om de oren krijgen. ,,Het ontbreekt ons een beetje aan een killermentaliteit”, meent coach Nico Haak. ,,Op strijd laten we het te vaak afweten.” De koploper uit Hereenveen verdeelde de zes goals keurig over twee helften en heeft na negen wedstrijden nog geen puntverlies opgelopen.
FC Emmen D1: Kortman; Rijkens, De Jong, Westebring, Schuldink (31. ’t Hart), Meinderts (31. Greve), De Bruin, Rasevic, De Vos (31. Arenmds), Huser, Meijer (31. Buitenhuis).