Niki Leferink schiet beloften naar winst

Jong FC Emmen – Jong FC Zwolle was beslist een aantrekkelijke wedstrijd ondanks de matige weersomstandigheden met in de tweede helft overvloedige regenval. De 3-2 zege voor de thuisploeg was ook wel verdiend hoewel ook de jonge Zwollenaren, met een aantal A-junioren in de gelederen, goed voor de dag kwamen. Voor FC Emmen was het ook de wedstrijd van Niki Leferink die voor het eerst dit seizoen een volledige wedstrijd speelde en twee keer scoorde. Hij had ook de eerste kans in de wedstrijd met een goede vrije trap die echter door de Zwolse keeper Van Harskamp wed gestopt. Vijf minuten later stond het wel 1-0, een voorzet vanaf de linkerkant van Frank Hoolsema werd ineens door Niki Leferink ingeschoten. Het was zijn eerste goal sinds 24 november 2006 toen hij tegen FC Den Bosch de openingtreffer voor zijn rekening nam. Na de 1-0 was er nog een mogelijkheid via Edgar Bernhardt die zijn vrije trap tot hoekschop zag worden verwerkt. Daarna trokken de Zwollenaren het initiatief naar zich toe. Na een half uur mazzelde FC Emmen toen Erik Bakker een unieke kans kreeg maar de bal ging via de rug van Jesper Voorintholt corner. Uit die hoekschop ontstond vervolgens wel de gelijkmaker door Bram van Polen: 1-1. Kort voor rust kwamen FC Emmen opnieuw op voorsprong toen Marcel Pannekoek profiteerde van onoplettendheid in de Zwolse defensie: 2-1.
Jong FC Emmen hield na de thee de voorsprong vast tot de 56e minuut toen Anco Jansen een zwak moment in de Emmer verdediging uitbuitte: 2-2. Het duel leek vervolgens geen winnaar te krijgen maar zeven minuten voor het einde kwam Jong FC Emmen voor de derde en deze keer definitief op voorsprong. Een voorzet van Marcel Pannekoek werd door Niki Leferink bij de tweede paal afgerond: 3-2. Twee minuten later had Leferink zijn avond nog gedenkwaardiger kunnen maken toen hij wederom een prachtige doelkans kreeg maar deze keer miste hij het doel.
Jong FC Emmen – Jong FC Zwolle 3-2. 11. Leferink 1-0, 29. Van Polen 1-1, 41. Pannekoek 2-1, 56. Jansen 2-2, 83. Leferink 3-2.
Jong FC Emmen: Ebeltjes: Voorintholt, Schepers, Huizenga, Bergsma, Hoolsema, Little (72. Zwikker), Bernhardt (70. Van der Weide), Dost, Pannekoek, Leferink.