Terug naar overzicht Terug

Mark Looms nieuwe trainer FC Emmen O18


Mark Looms is met ingang van komend seizoen de nieuwe trainer van FC Emmen Onder 18. De 41-jarige Looms, momenteel werkzaam bij de FC Twente/Heracles Academie, tekent voor twee seizoenen op De Oude Meerdijk. Hij is de opvolger van Nico Haak, die op zijn beurt de stap naar FC Emmen Onder 21 maakt.

De inwoner van Harbrinkhoek speelde van 2000 tot en met 2012 voor Heracles Almelo, waar hij zeven seizoenen lang in de eredivisie speelde. Daarna volgden nog twee seizoenen bij NAC Breda, maar door een chronische blessure werd hij gedwongen te stoppen. Als trainer heeft Looms zes jaar ervaring opgedaan bij de jeugdopleiding van PEC Zwolle, waarna hij in 2020 verkaste naar de FC Twente/Heracles Academie. Daar zwaaide Looms afgelopen seizoen de scepter over FC Twente/Heracles Onder 21.

Bij FC Emmen zal Mark Looms dus FC Emmen Onder 18 gaan leiden. De ploeg staat momenteel op de drempel voor promotie naar Divisie 2, waarin het zich kan meten met de top zestien van Nederland.

Hoofd Jeugdopleiding René Grummel is zeer te spreken over de aanstelling van Looms: “We zijn blij dat opnieuw een UEFA A-trainer én een persoon met ervaring als jeugdtrainer in het betaalde voetbal zich bij onze jeugdopleiding voegt. Bij zowel PEC Zwolle als FC Twente/Heracles heeft hij bijgedragen aan de ontwikkeling van deze jeugdopleidingen. Bij FC Emmen kan hij een belangrijke rol spelen in de doorontwikkeling van de jeugdopleiding en in de kwaliteit van trainen en coachen.”