Terug naar overzicht Terug

Marcel Seip is weer helemaal terug


FC Emmen trainer Marcel Keizer heeft momenteel de luxe om over een grote inzetbare selectie te beschikken. Zo is verdediger Marcel Seip ook weer fit en de verwachting is dat de 33-jarige veteraan tegen FC Den Bosch zijn stekkie weer gaat innemen. Seip kwam voor het laatst op 30 november in actie toen hij tegen FC Eindhoven er na een kwartier geblesseerd af moest. ”Zijn ervaring heb ik in sommige duels vlak voor de winterstop toch gemist”, motiveert Keizer zijn beslissing.


Marcel Keizer gelooft niet aan het dikwijls gehanteerde principe van ‘never change a winning team.’ De basisformatie zal in vergelijking met het team dat met 2-0 in Dordrecht won dan ook op een aantal plaatsen zijn gewijzijgd. ,,Ik heb momenteel de beschikking over 16, 17 spelers die voor een basisplaats in aanmerking komen. Ik hoop dat dit zo blijft en het betekent ook dat er concurrentie in de groep is. De spelers moeten voor hun eigen kansen gaan, maar er zullen ook enkelen op de bank belanden.”

FC Den Bosch neemt momenteel de tiende positie in en kruipt langzaam omhoog. In vergelijking met het elftal dat op de derde speeldag met 3-0 van FC Emmen won, is Ayrton Statie uit de selectie verdwenen en vervangen door de Belg Jonas Heymans. Kadeem Pantophlet, die destijds inviel, is gestopt met betaald voetbal.