Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil vrijdag thuis opgaande lijn doortrekken


De 2-0 zege op FC Dordrecht moet FC Emmen voor de komende thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch moed geven. In Dordrecht werd hard gewerkt en geconcentreerd gespeeld en als dezelfde discipline tegen de Brabanders wordt opgebracht moeten de punten toch in Emmen kunnen blijven.


Natuurlijk zijn er altijd ‘mitsen en maren’, elke wedstrijd is weer anders. Zo was FC Emmen de laatste maanden in uitwedstrijden beter op dreef dan in de eigen JENS vesting. De winst op FC Dordrecht was de vijfde in de huidige reeks van ongeslagen uitduels terwijl in Emmen al drie duels achtereen verloren gingen. Dan komt er nog bij dat FC Den Bosch in Emmen een soort angstgegner is want want FC Emmen kwam de laatste acht wedstrijden in eigen huis niet aan een overwinning toe met de doelcijfers 4 voor en 13 tegen. De laatste thuiszege op FC Den Bosch dateert van 24 november 2006 toen FC Emmen met 3-0 zegevierde. Doch ook uit bij FC Dordrecht stond er voor FC Emmen een zeer negatieve reeks op papier maar daaraan werd resoluut een einde gemaakt.

Opvallend is dat FC Den Bosch vrijdag naar Emmen komt met ongeveer dezelfde cijfers als FC Oss. De Bosschenaren zijn immers al zes wedstrijden achtereen ongeslagen en dat was met FC Oss ook het geval. Evenals de FC Oss doelman is ook keeper Kees Heemskerk van FC Den Bosch in die reeks slechts vier maal gepasseerd. Trainer René van Eck liet met zijn ploeg wel veel punten liggen want er zitten liefst vijf gelijke spelen in deze serie. Afgelopen vrijdag speelde FC Den Bosch thuis met 0-0 gelijk tegen FC Volendam maar dat duel was bijna in een nederlaag geëindigd, ware het niet dat Volendammer Erik Schouten twee minuten voor tijd een strafschop miste.

FC Den Bosch trok recentelijk de Belg Jonas Heymans aan terwijl Ayrton Statie naar FC Eindhoven vertrok. Topscorer is Ardar Havar met zeven goals, hij heeft goede herinneringen aan FC Emmen want in Den Bosch scoorde hij tegen de Emmenaren zijn eerste goal in het betaalde voetbal. Herinneringen aan FC Emmen heeft ook middenvelder Niek Vossebelt die tot nu toe zes duels heeft gemist en nog niet heeft gescoord. Ex-WKE’er Orlando Smeekes heeft na 20 november geen speelminuten meer gemaakt.