Tim Siekman matchwinner voor FC Emmen

Tim Siekman bezorgde FC Emmen de drie punten tegen FC Den Bosch door zijn treffer kort na rust. Op basis van de tweede helft was FC Emmen de verdiende winnaar omdat het diverse goede kansen creëerde, maar in de eerste 45 minuten was daarvan nog geen sprake.

In de eerste helft hadden beide ploegen het matig opgekomen publiek weinig te bieden. Voor de doelen gebeurde zo goed als niets. FC Den Bosch had nog het meeste balbezit tegen een FC Emmen dat zich dikwijls op de eigen helft terug liet zakken en vervolgens geen kans zag een fatsoenlijke aanval op te bouwen. De enige mogelijkheid voor de thuisploeg kwam op naam van verdediger Marcel Seip die uit een vrije trap van Frank Olijve maar net naast kopte. FC Den Bosch was met het plan naar Emmen gekomen om FC Emmen gelijk onder druk te zetten om zodoende dreigende acties van de rappe Emmer voorwaartsen tijdig af te stoppen. Dat lukte aardig, ook volgens FC Emmen trainer Marcel Keizer: ,,FC Den Bosch was in de eerste helft de betere ploeg. We waren niet goed aan de bal en hadden ook niet de intentie om aan de bal te komen.’’ Echter, veel kansen kregen de Bosschenaren echter ook niet. Eigenlijk maar eentje op slag van rust en dat was een goede. Arda Havar, even aan de bewaking van Tim Siekman ontsnapt, schoot echter in riante positie voorlangs.

Marnix Kolder wordt op de huid gezeten door Niek Vossebelt (rechts). Links Joey Belterman.

Rick ten Voorde stuit op FC Den Bosch doelman Kees Heemskerk (Foto’s: Boudewijn Benting).

Het Emmer publiek had zich in de eerste helft een beetje verveeld of misschien ook wel geërgerd aan het spel van haar favorieten maar in het tweede bedrijf was het een heel ander verhaal. Met Jurjan Mannes in de ploeg voor de wegens een blessure kort voor rust uitgevallen Frank Olijve trok FC Emmen nu wel consequent ten aanval en werd daardoor al in de vierde minuut beloond. Tim Siekman werd op de Bossche helft aan de zijlijn door Arda Havar gevloerd. De vrije trap werd snel genomen door Erixon Danso op Jurjan Mannes en zijn voorzet werd door Jens Streutker zodanig beroerd dat de bal voor de voeten van Siekman kwam die vervolgens de 1-0 scoorde. ,,We begonnen gelijk meer druk te zetten en die snelle 1-0 was natuurlijk ook een steun in de rug’’, analyseerde Marcel Keizer. ,,We hadden dit wel zien aankomen’’, volgens de Bossche trainer René van Eck, ,,maar na de 1-0 verloren we te veel duels.’’

Tim Siekman kopt met Arda Havar (25) in zijn nabijheid.

Marcel Seio (19) kopt richting doelman Heemskerk.

Erixon Danso wordt afgeremd door Maarten Boddaert (Foto’s: Bennie Wolbers)

FC Emmen ging door met doelrijpe mogelijkheden te creëren, alleen die in doelpunten om te zetten was een te moeilijke opgave in de kletsnatte JENS Vesting. Een drietal voorbeelden tonen aan dat de uitslag eigenlijk veel hoger had moeten uitvallen. In de 78e minuut miste Boy Deul een dot van een kans door over te mikken. In de 81e minuut werd invaller Rick ten Voorde gelanceerd die bij zijn eerste balberoering alleen voor doelman Heemskerk kwam te staan maar aan die ontmoeting er slechts een hoekschop over hield. In de tweede minuut van de extra tijd werd Erixon Danso door Ten Voorde de diepte ingestuurd en ook hij kwam oog-in-oog met de Bossche sluitpost en miste eveneens. Dat was niet rampzalig omdat onmiddellijk daarna door scheidsrechter Perez voor het einde werd afgefloten.

FC Emmen-FC Den Bosch 1-0. 49. Siekman 1-0. Scheidsrechter: Perez. Gele kaart: Deul (FC Emmen), Boddaert (FC Den Bosch). Toeschouwers: 2740.
FC Emmen: Telgenkamp; Kwee, Seip (90. Hagenauw), Streutker, Siekman, Olijve (44. Mannes), Deul, Rozema, Gyasi (80. Ten Voorde), Kolder, Danso.
FC Den Bosch: Heemskerk; Heymans, Maatsen, Hofstede, Boddaert, Belterman (67. Moghal), Vykintas, Vossebelt, Zeldenrust, Pzder (65. Thomassen), Havar (86. Esajas).