Marcel Keizer had het zien aan komen

Misschien wel door de hoogte van de overwinning op RKC Waalwijk verrast maar toch had FC Emmen trainer vooraf een goed gevoel gehad. ,,De situatie na drie nederlagen op rij was moeilijk maar op de training zag je het in de afgelopen dagen aan komen. De spelers wilden echt iets recht zetten, weer de baas in eigen stadion zijn. RKC speelde iets anders dan ik had verwacht namelijk in een 4-4-2 systeem maar we creëerden kansen genoeg en maakten ze ook af met mooie goals. Ik heb na het verlies tegen Helmond Sport twee weken met een ontevreden gevoel rond gelopen maar dat is nu bepaald niet het geval.”
RKC trainer Peter van den Berg had eveneens een goed gevoel gehad maar daar kwam in de praktijk niets van terecht. ,,We waren goed op deze wedstrijd ingesteld en hadden goed getraind. Maar dan kom je al heel snel op achterstand. We konden nog heel lang de achterstand tot 1-0 beperken maar op slag van rust viel de 2-0. In de rust geprobeerd de puntjes op de i te zetten maar koud op het veld krijg je de 3-0 om de oren. Dan wordt het natuurlijk wel erg lastig. In feite zijn we geen moment goed in de wedstrijd geweest.”

Raymond Gyasi onderweg naar de 1-0.

Marnix Kolder scoort vlak voor rust 2-0

Jens Streutker neemt de vijfde Emmer treffer voor zijn rekening.