Terug naar overzicht Terug

Jordy van Deelen gewenste defensieve versterking


FC Emmen heeft de zoektocht naar een verdediger met succes afgerond. De transfervrije Jordy van Deelen komt per direct over naar FC Emmen. Van Deelen doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde als prof voor Excelsior, Feyenoord en Dordrecht. De 22 jarige rechtsbenige verdediger tekent een contract voor één seizoen. Jordy van Deelen is de helft van een tweeling. Zijn broer Yorik speelt voor Barendrecht waar Jordy de laatste tijd zijn conditie op peil hield.


“De zoektocht naar versterking in de defensie heeft lang geduurd. Daarom zijn we erg blij zelfs na het sluiten van de normale transferwindow een echte versterking aan de selectie toe te kunnen voegen. Met het aantrekken van Jordy denken we er in onze achterhoede kwantitatief en kwalitatief op vooruit te gaan. Verder bruist Jordy van de ambitie en wordt daarom met open armen ontvangen in de JENS Vesting.” Aldus algemeen directeur Wim Beekman.

Jordy van Deelen: “Ik wilde na vorig seizoen per se een echte stap voorwaarts maken in mijn carrière, dat is de reden dat ik voor mezelf de tijd heb genomen om een club te kiezen. Als je geboren bent in Zwijndrecht en altijd in het westen gespeeld hebt, denk je niet meteen aan Emmen. De club heeft echter een goede selectie staan en straalt ambitie uit. Veel jongens die vooruit willen en sportieve successen willen boeken met goed voetbal, dat spreekt me erg aan. Tijdens de eerste gesprekken kreeg ik meteen het goede gevoel bij de mensen en bij de club, dat heeft ervoor gezorgd dat ik volledig overtuigd ben. FC Emmen is de juiste stap voor mij.”

Jordy van Deelen speelde 57 wedstrijden in het betaalde voetbal. Voor FC Dordrecht speelde hij 18 keer, voor Excelsior 38 maal en eentje voor Feyenoord. Die laatste wedstrijd verliep voor hem onfortuinlijk want hij kreeg (tegen FC Twente) een rode kaart.