Terug naar overzicht Terug

Maandag Sparta – FC Emmen voor volle bak


De jubileumviering zal voor ‘puntenleverancier’  FC Emmen een bijzondere ervaring zijn. Het mag niet alleen tegen koploper Sparta aantreden maar het Sparta kasteel zal ook nog met een dikke tienduizend toeschouwers zo goed als vol zitten. Een geweldige ambiance dus die hopelijk niet alleen de thuisploeg inspiratie geeft maar ook FC Emmen.


Er staat voor beide ploegen veel op het spel. FC Emmen wil nog zo graag een woordje in de laatste periode meespreken wat gezien het verschil op de ranglijst met Sparta een bruggetje te ver lijkt. Aan de andere kant heeft Sparta de laatste weken heel veel punten laten liggen. De laatste twee duels, tegen Go Ahead Eagles en MVV, gingen zelfs verloren en daarvoor werd in Oss gelijkgespeeld. Een puntje dus uit de laatste drie wedstrijden waardoor de spanning aan de kop te snijden is. Hoewel de stand een voorlopige is want valt SC Veendam definitief weg, moet de stand opnieuw worden opgemaakt.

FC Emmen heeft vijf keer eerder in Rotterdam tegenover Sparta gestaan en de resultaten vielen best mee. Vorig seizoen werd daar zelfs 1-1 gespeeld nadat het duel in eerste instantie wegens mist werd gestaakt. Van die vijf duels won Sparta twee maal, FC Emmen een keer en twee maal kwam er een gelijkspel uit de bus. Sparta-FC Emmen is de return van 31 augustus 2012 toen het in Emmen in 0-0 eindigde. Met een prachtkans voor Rutger Worm in de voorlaatste minuut die echter buitenkant paal raakte. Sparta staat inmiddels vanaf 2 december j.l. bovenaan de ranglijst. Het heeft in Sandro Calabro de topschutter met 18 treffers. Donovan Deekman met 11 en Ilias Bel Hassani met 7 goals verdienen ook de speciale aandacht van de Emmer verdedigers.