Terug naar overzicht Terug

Luuk Jans winnaar eSports-toernooi FC Emmen


Samen met Solviteers startte FC Emmen de zoektocht naar een eSporter op zaterdag 3 juni. Door overweldigende belangstelling (ruim 200 gamers) werden er drie verschillende voorrondes georganiseerd, welke mede mogelijk gemaakt werden door MediaMarkt Emmen. Die voorrondes leverde uiteindelijk 24 finalisten op.


Op de dag van de waarheid, zaterdag 10 juni, begonnen 24 finalisten vol spanning aan het realiseren van maar één doel: het eSports toernooi winnen van FC Emmen. De spanning zou tijdens de finaleavond alleen maar verder oplopen. Vanuit de poulefase kwalificeerden acht gamers zich voor de knock-out fase.

Vanuit de kwartfinales kwalificeerden Ronan Zwaagstra, Jamaal Trechsel, Luuk Jans en Niels Berger zich voor de halve finale. Uiteindelijk kwalificeerden Ronan Zwaagstra en Luuk Jans zich voor de finale. Zij gingen uitmaken wie zich de winnaar van het eSports-toernooi van FC Emmen, powererd by Solviteers, mocht noemen. Het werd een wedstrijd die gezien de verhoudingen op het veld geen winnaar verdiende. Toch kwam die er na penalty’s. Na een 0-0 stand na de reguliere speeltijd en een 1-1 stand na de verlenging, moesten penalty’s bepalen wie het eSports-toernooi zou winnen. Uiteindelijk nam Luuk Jans de penalty’s beter en kroonde zich daarmee tot de winnaar.

FC Emmen wil MediaMarkt Emmen erg bedanken voor de fantastische FIFA17 inrichting van het Jupiler Business Café. Alle deelnemers waren lovend over de inrichting en het professionalisme die de ruimte uitstraalde. Ook wil FC Emmen Luuk Jans, winnaar van het eSports-toernooi bij FC Emmen van harte feliciteren.
image3

image2