FC Emmen onder 17 overtuigend naar eredivisie

FC Emmen onder 17 heeft het beslissingsduel tegen FC Volendam onder 17 om een plaats in de eredivisie overtuigend met 4-0 gewonnen. Bij rust leidden de Emmenaren reeds met 1-0. Het duel werd in Leeuwarden gespeeld op het terrein van Blauw Wit ’34. Topscorer bij de Emmenaren werd Thijs Dallinga met drie treffers.

De beslissingswedstrijd was nodig om de zesde club aan te wijzen voor deelname aan de eredivisie in de komende najaarscompetitie. FC Emmen en FC Volendam bivakkeerden in puntentotaal gelijk in de eerste divisie Hoog maar de Volendammers stonden op doelsaldo als zesde geklasseerd waardoor nummer zeven FC Emmen buiten de boot leek te vallen. Het bleek echter dat het doelsaldo niet bepalend was waardoor een extra duel moest worden gespeeld. Dat gebeurde zaterdag op het terrein van Blauw Wit ’34 in Goutum onder de rook van Leeuwarden.  De Emmenaren werden onder anderen gesteund door hoofdcoach Dick Lukkien.
In de eerste helft gingen de partijen aardig gelijk op maar FC Emmen ging wel met voorsprong de rust in. Na ruim een half uur spelen gleed Thijs Dallinga een perfecte voorzet van Ruben Roosken bij de tweede paal binnen: 1-0. Na de rust deelde FC Emmen al spoedig een tweede dreun uit toen het vijf minuten na de hervatting een strafschop kreeg toegewezen. Thijs Dallinga benutte het buitenkansje voor de 2-0. FC Volendam kreeg in de tweede helft een grote mogelijkheid via invaller Moraizio de Souza maar doelman Robin Jalving redde bekwaam. In de laatste tien minuten liep FC Emmen naar 4-0, eerst scoorde Jearl Margaritha met een fraaie boogbal 3-0 en Thijs Dallinga bekroonde zijn goede optreden met de 4-0 in de 75e minuut.
In de laatste minuten gunde trainer Rick Slor drie wisselspelers, allen afkomstig uit onder 15, nog speeltijd. Bjorn Klaassens, Toine Slor en Jeroen Welles werden ingebracht maar verder kwamen ze niet want de scheidsrechter floot onmiddellijk voor het einde. Het zal niet vaak zijn voorgekomen dat drie wisselspelers geen bal hebben geraakt. Het mocht de pret niet drukken.

FC Emmen-FC Volendam 4-0. 33. Dallinga 1-0, 45. Dallinga (strafschop) 2-0, 72. Margaritha 3-0, 75. Dallinga 4-0.
FC Emmen O17: Jalving: Verheul, Timmerman, Luchies (80. Klaassens), Carty, Aalderink, Keen (77. De Vries), Quispel (80. Slor), Roosken (80. Welles), Dallinga, Margaritha.