Terug naar overzicht Terug

FC Emmen lijft spits Mario Bilate in


FC Emmen heeft met Mario Bilate overeenstemming bereikt over een contract voor de duur van één seizoen met daarbij een optie voor nog een extra seizoen. Met het aantrekken van de 25 jarige centrumspits is de eerste aanvallende versterking van de selectie een feit. Bilate doorliep grotendeels de jeugdopleiding van Sparta en maakte daar ook zijn debuut in het betaalde voetbal. De geboren Rus, die afgelopen seizoen voor FC Den Bosch uitkwam, maakt transfervrij de overstap naar de enige Drentse profclub.

Manager voetbalzaken Jan Korte over de spits: “Onze zoektocht in aanvallend opzicht ging uit naar een voetballende speler die in de punt van de aanval zijn medespelers voor de goal vrij weet te spelen, maar ook zelf goed het net weet te vinden. Deze speler moet samen met Cas Peters een groot deel van de doelpuntenproductie van het elftal voor zijn rekening nemen. Mario voldoet naar onze mening uitstekend aan dit profiel en daarom zijn we ook zeer tevreden dat we hem voor de komende seizoenen hebben vastgelegd. We hebben hem langdurig gevolgd en zijn overtuigd geraakt dat zijn kwaliteiten zodanig op onze speelstijl aansluiten, dat hij goed tot zijn recht zal komen in Emmen en dat onze supporters van hem zullen gaan genieten. De eerste grote stap naar meer doelpunten en meer spektakel is wat ons betreft gezet.”

Mario Bilate over zijn komst naar FC Emmen: “De afgelopen periode heb ik een aantal keren gesproken met de club. De trainer heeft me uitgelegd hoe hij wil spelen, wat hij op basis van zijn spelopvatting en de visie van de club van mij verlangt en waar Emmen de komende tijd naar toe wil groeien. Voeg bij deze goede gesprekken de successen van de laatste seizoenen, en dan ontstaat er een mooie kans, die ik vol overtuiging met beide handen beetpak. Ik geloof dat dit zal resulteren in het scoren van veel goals in het rood-wit!”

bile

Mario Bilate wordt gefeliciteerd door directeur Wim Beekman.