Terug naar overzicht Terug

Luis Pedro keert terug in de basis


Bart de Groot die de vorige week de plaats van Luis Pedro over nam, is voor maandagavond niet fit verklaard. Hij kreeg gisteren op de training last van een lies en is rust voorgeschreven. Said Bakkati gaat maandag onder de MRI scan om zijn knieschijf te laten bekijken. Middenvelder Anmar Almubaraki heeft niet optimaal kunnen trainen omdat hij koorts heeft gehad maar is wel beschikbaar.
De opstelling: Van der Vlag: Almeida, Luis Pedro, Siekman, Metaj, Olijve, Rozema, Bannink, Resida, Bergkamp, Martinus.


De belangstelling in Enschede voor wedstrijden van Jong FC Twente valt tot nu toe erg tegen. Het gaat om enkele honderden supporters die bijna verdrinken in het grote stadion. Niet echt een geweldige ambiance dus maar wellicht dat de jonge Tukkers in de toekomst in Hengelo in het Fanny Blankers Koen stadion gaan spelen. De plek waar in lang vervlogen tijd Tubantia ooit nog betaald voetbal speelde. FC Emmen krijgt maandag te maken met een tegenstander die thuis nog ongeslagen is. Jong FC Twente won met 3-0 van FC Oss en speelde doelpuntloos gelijk tegen FC Den Bosch en Almere City FC. In uitwedstrijden is het een ander verhaal want daar werd slechts gewonnen van Achilles’29 en verloren van Jong Ajax, FC Eindhoven en MVV.

Trainer van Jong FC Twente is Jan Zoutman die hiervoor IJsselmeervogels onder zijn hoede had en de laatste trainer van Haarlem in het betaalde voetbal was. Daarvoor had hij veel succes met Argon waarmee hij zelfs in 2007 algeheel amateur kampioen van Nederland werd. Hij heeft een groot arsenaal aan spelers tot zijn beschikking en heeft inmiddels al 27 spelers in de Jupiler League ingezet. In de selectie zitten opvallend veel Duitsers zoals Lars Bleker, Peter Gebben, Nils Röseler, Thilo Leugers, Jarnik Jesgarzewski en Miro Born. Laatstgenoemde is afkomstig uit het vlak over de grens bij Ter Apel gelegen Haren. Mirco Born heeft voor Vfl Rütenbrock en SV Meppen gespeeld voordat hij door FC Twente werd aangetrokken. Hij heeft in de Duitse nationale selecties van onder 16, 17 en 18 gespeeld maar wacht nog op de grote doorbraak. 

Voor Joop Gall is het afwachten in welke formatie Jong FC Twente aantreed. ,,Je weet het maar nooit met die beloftenteams. Wellicht dat Peter Wisgerhof en die Mexicaan Corona van de partij zijn.”  In ieder geval zit de van een blessure herstelde Robbert Schilder wel bij de Twentse selectie. Ook de Peruaanse belofte Renato Tapia is van de partij. Zoutman heeft de keuze uit: Bednarek, Dronkers, Bouma, Martina, Breukers, Röseler, Engberink, Schilder, Tanda, Pelupessy, Tapia, Leugers, Jesgarzewski, Oosterwijk, Daniels, Zschusschen, Peters en Hölscher.