FC Emmen A1 ruim langs Frisia

FC Emmen A1-Frisia A1 7-3
Wellicht dat de uitslag een gemakkelijke zege doet vermoeden maar dat was het toch niet helemaal. De ploeg uit Leeuwarden hield de thuisclub lang bij en had zelfs de mogelijkheden ook in het eerste half uur op voorsprong te komen. Twee formidabele reddingen van doelman Joost Schrik in de 13e en 18e minuut verhinderden dat echter. De eerste Frisia kans ontstond na een slechte terugspeelbal en de tweede uit een counter na een geblokt schot van Muhammed Yuksel. Na een half uur spelen kantelde het duel opeens duidelijk in het voordeel van FC Emmen. Eerst werkte Stefan Kikkert fraai voorbereidend werk van Dave Padding af en een minuut later kopte Padding uit een voorzet van Harold Wolters de 2-0 binnen. De Friezen sloegen kort daarna terug toen verdediger Woudstra uit een vrije trap koppend de kansloze doelman Schrik passeerde: 2-1. Stefan Kikkert zorgde vervolgens voor een 4-1 ruststand met twee goals. De eerste met een diagonaal schot, de 4-1 ontstond na uitstekend voorbereidend werk van Muhammed Yuksel en Dave Padding.
Na rust was het een tijdje minder boeiend maar dat veranderde met het inbrengen van Ahmed Ndayisaba. Uit zijn eerste balbezit stelde hij Harold Wolters in staat de 5-1 binnen te tikken en twee minuten later zorgde dezelfde combinatie voor de 6-1. Het spel van de Emmenaren werd daarna wat slordiger en de ijverige Friezen sloegen mede daardoor nog twee maal terug via Tunda en Hoekema tot 6-3. In de laatste minuut verhoogde verdediger Tim Baardink na een keepersfout de stand opt 7-3 wat tevens de eindstand werd.
FC Emmen A1: Schrik (71. Tent); Graver, Baardink, Kampman, Veenvliet, Boekholt, Gall, Yuksel (46. Mulder), Wolters, Kikkert, Padding (65. Ndayisaba).

Dave Padding scoorde voor FC Emmen A1

FC Emmen D1-NEC/Oss D1 0-5
Het werd uiteindelijk een ruime nederlaag maar toch konden de Emmenaren het de eerste twintig minuten goed bijbenen. Het kreeg ook enkele kansjes in die periode maar het benutten daarvan bleef NEC/Oss bespaard. In de slotfase van de eerste helft lieten de gasten uit Nijmegen wel zien hoe kansen in treffers moeten worden omgezet en liepen naar een 0-2 ruststand uit. In de tweede helft kon FC Emmen het bezoekende NEC/Oss niet meer volgen ook al omdat het in ondertal geraakte na een rode kaart voor Emiel de Vries.
FC Emmen D1: Borg; Knol, De Vries, Van Aken, Shane Dokter, Luchies, Lie-A-Lien (Haak), Aalderink, Scholte (Luke Dokter), Brand, Ebbinge (Mink).

Shane Dokter (rechts) in het duel FC Emmen D1-NEC/Oss D1.

Jori Ebbinge (rechts) achtervolgt een Nijmegenaar.

Dorjani van der Heide (links) gaat scoren tegen SC Heerenveen.

Alcides E1 – FC Emmen E1 2-2
In Meppel ontstond vanaf de aftrap een gelijk opgaande wedstrijd. Technisch was Emmen beter, maar het  fysiek van Alcides E1 (bijna allemaal een jaar ouder) compenseerde veel. Het was  Alcides E1 dat halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. Dat was een morele tik voor FC Emmen E1, wat zich uitte in onrustig voetbal en een steeds sterker wordend Alcides E1. Met kunst en vliegwerk bleef de schade beperkt en werd gerust met een 1-0 stand. De tweede helft was van beter niveau. Ondanks een paar kansjes voor Emmen E1 bracht Alcides E1 na een mooie aanval de stand halverwege de tweede helft op 2-0 en leek de wedstrijd gespeeld. In plaats van de nederlaag te accepteren, werden de mouwen opgestroopt en werd Alcides teruggedrongen op eigen helft. Dat leidde zeven minuten voor tijd via een goal in eigen doel tot de 2-1. Dat gaf nog meer moraal en na opnieuw een mooie aanval schoot Florian Zegiri de 2-2 binnen.

FC Emmen B1-Elinkwijk B1 3-0
De betere start was voor het Utrechtse Elinkwijk dat na bijna twintig seconden al een kans kreeg na mistasten van doelman Rick Knigge. De bal rolde evenwel naast. Na een kwartier deed Knigge uitstekend werk door een goed geplaatste bal over de lat te tikken. De kans was ontstaan na laks verdedigen. Ruim halverwege kreeg FC Emmen meer grip op het behoorlijk pittige duel. In de 23e minuut kwam dan de begeerde voorsprong. Levon van Dijk was bij de voorbereiding betrokken en Matthijs Hensens was de koele afwerker: 1-0. Tot aan de rust kregen de Emmenaren vervolgens kansen om de voorsprong uit te breiden. Een kopbal van Joey Klaver werd door de Elinkwijk keeper over de lat getikt. Een knal van Matthijs Hensens werd door de doelman gepakt, een schot vanaf zeker dertig meter van Frank Fokke werd tot hoekschop verwerkt en Arthur Ymele Feuidjio schoot net naast. Pas drie minuten voor de rust werd de score verdubbeld. Een doorkopbal van Matthijs Hensens werd door Raphael Ngendakumana keurig afgewerkt: 2-0. Na de rust werd er fel gestreden maar de doelrijpe kansen waren aan beide kanten aan de magere kant. In de 80e minuut leek Matthijs Hensens de 3-0 op de voet te hebben. Hij passeerde met fraaie schijnbewegingen iedereen inclusief de doelman maar helaas ook het doel. In de vierde minuut van de extra tijd werd het uiteindelijk wel 3-0. Jochem Scholten maakte een einde aan een reeks missers: 3-0.
FC Emmen B1: Knigge; Sliedrecht, Wielink (26. Fokke), Komduur, Van Dijk (72. Van der Berg), Grevink (53. Luiken), Ymele Feudjio, Ngendakumana ((72. Kallenkoot), Hensens, Jochem Scholten, Klaver (66. Jan Scholten).

FC Emmen C1-SC Heerenveen C1 3-5
Na een helft spelen leek alles volgens plan voor de gasten te verlopen. SC Heerenveen leidde riant met 0-3 en de thuisploeg deed weinig anders dan achter de tegenstanders aan hollen. Na de pauze veranderde het wedstrijdbeeld echter totaal. FC Emmen begon aan een inhaalrace die begon met de 1-3 door Dorjani van der Heide. Kjelt Engbers verkortte tot 2-3 en in de 53e minuut was het Jordy Gierveld die de gelijkmaker liet aantekenen: 3-3. Toen SC Heerenveen vijf minuten voor tijd uit een vrije trap de 3-4 maakte was de weerstand van FC Emmen echter gebroken en in de laatste minuut werd het zelfs nog 3-5.
FC Emmen C1: Scherpen: Hoogeveen, Timmerman (45. De Graaf), Hemme, Bos, Berends, Dallinga (45. Gierveld), Engbers, Van der Heide, Oosting (65. Kallenkoot), Seubers.

JVZ D1-FC Emmen D2 1-2
Na een wat onwennig beging was het FC Emmen D2 dat het initiatief pakte. Het goede en vlotte spel resulteerde in twee goede kansen voor Remco Meijer maar vrij voor de keeper kon hij tot twee maal toe de trekker niet overhalen. Dat lukte aan de andere kant wel. Maar FC Emmen D2 liet zich niet van de wijs brengen en voetbalde vrolijk verder en menig toeschouwer stond verbaast te kijken hoe goed deze jonge spelers kunnen voetballen. Na de rust ging FC Emmen D2 door met goed voetbal en bleef op zoek naar de aansluitingstreffer. Die bleef echter lang uit omdat JVZ fysiek overeind bleef. Tot tien minuten voor het einde. Na een overtreding net buiten het strafschop gebied was het de goed ingevallen Quincy Gall die de bal keurig over de muur lepelde en over de graaiende vingers van de keeper in het net deponeerde. Een op dat moment zeer terechte 1-1. Vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer richting het doel van JVZ. En op het moment dat iedereen zich verzoende met een remise viel in de laatste seconde de 1-2 uit een scrimmage door wederom Quincy Gall.