Kjelt Engbers Speler van de Dag

FC Emmen A1-VEV ’67 A1 7-0
Ook het Leekster VEV ’67 heeft de A-jeugd van FC Emmen weinig weerstand kunnen bieden. De Emmenaren stonden na een helft spelen reeds met 5-0 voor waarna in de tweede helft de wil om tot een monsterscore te komen duidelijk afzwakte. Dave Padding opende in de zevende minuut de score met een mooi diagonaal schot. Een verdediger van VEV ’67, getraind door John de Hoop die ooit deel uitmaakte van de selectie waarmee Emmen in 1974/75 landskampioen werd, schot vervolgens in eigen doel waarna Ahmed Ndayisaba met een fraaie solo, Stefan Kikkert en Sander Boekholt de ruststand op 5-0 bepaalden. Na de thee verhoogde Stefan Kikkert nog vrij snel tot 6-0 maar daarna liet FC Emmen de teugels vieren. De echte scoringskansen werden niet meer gecreëerd en doelman Jordi Tent moest een kwartier voor tijd zelfs het eerste schot op doel van de gasten keren. Het werd uiteindelijk nog wel een zevenklapper toen invaller Harold Wolters drie minuten voor tijd doel trof.
FC Emmen A1: Tent; Graver, Kampman (46. Baardink), Baas (59. Veenvliet), Bangura, Boekholt, Gall, Ndrayisaba (70. Wolters), Padding, Mulder (46. Yuksel), Kikkert.

FC Emmen B1-Argon B1 4-4
FC Emmen B1 verspeelde de eerste punten door het gelijke spel tegen nummer twee Argon B1. De Emmenaren blijven echter de ranglijst aanvoeren. In het begin zag het er niet naar een spannend duel uit. In de 10e en 11e minuut zorgden Arthur Ymele Feuidjio en Niels Grevink al voor een 2-0 voorsprong. Een foutje van doelman Dani Kracht die een strafschop veroorzaakte, werd door Ritchie Zinga aangegrepen om er 2-1 van te maken en vier minuten voor de pauze werd het zelfs gelijk via Cristian Arboleda. FC Emmen B1 speelde vaak slordig waardoor er te veel balverlies werd geleden. Toch waren de eerste kansen na de pauze voor de thuisploeg. Matthijs Hensens schot echter twee maal in goede positie over het doel. Daar tussen door behoedde doelman Kracht zijn ploeg met een prima redding voor een achterstand. Zo’n twintig minuten voor het einde profiteerde Jos Smidt van een keepersfout voor de 3-2 maar de koers was daarmee allerminst gelopen. Argon kwam door een mooi uitgespeelde goal van Ricardo van Doorn op gelijke hoogte en nam vijf minuten voor het einde zelfs een 3-4 voorsprong waarbij Zinga profiteerde van een mislukte uittrap van doelman Kracht. FC Emmen rechtte vervolgens de ruggen en het was Bram Komduur die in de laatste minuut de gelijkmaker scoorde. In de extra tijd stichtte Niels Grevink nog gevaar met een kopstoot maar die was recht op de Mijdrechter doelman gemikt.
FC Emmen B1: Kracht; Sliedrecht (41. Koudenburg), Wielink, Komduur, Van Dijk (55. Van der Berg), Grevink, Ynele Feudjio, Ngendakumana, Jochem Scholten (70. Klaver), Hensens, Smidt (72. Luiken).

Jos Smidt gaat een voorzet geven.

Gerommel in het Argon strafschopgebied, hier uit zou de 4-4 ontstaan.

Het hoofd van Jochem Scholten steekt net boven de Argon doelman Lars Jansen uit.

FC Emmen C1-VVV Helmond Sport 5-0 (beker)
De opvallendste speler van de dag is ongetwijfeld Kjelt Engbers, de spits van FC Emmen C1. Zijn ploeg won het bekerduel tegen VVV Helmond Sport met 5-0 en hij nam alle treffers voor zijn rekening. Drie daarvan vielen in de eerste helft en twee daarna. Coach Rick Slor is tevreden over de ontwikkeling van zijn team dat steeds beter gaat spelen. ,,Ik zie duidelijk vooruitgang in korte tijd. Tegen VVV Helmond Sport hebben we een aardige eerste helft gespeeld. De tweede helft was iets minder en de bezoekers leken op 3-1 te kunnen komen. Maar die tegentreffer bleef uit en toen Engbers voor de 4-0 zorgde was het duel natuurlijk helemaal gelopen.”
FC Emmen C1: Scherpen; Hoogeveen (60. Gerdes), Timmerman, Hemme, Bos, Seubers (54. De Graaf), Berends, Oosting (48. Roosken), Gierveld (48. Zwaagstra), Engbers, Van der Heide (60. Kallenkoot).

FC Emmen C1 doelman Kjell Scherpen houdt zijn doel schoon.

Kjelt Engbers (links) scoort hier één van zijn vijf doelpunten.

FC Emmen D1-Vitesse D1 1-4
De Emmenaren begonnen in het stadion zeker niet slecht en kwamen tegen de D-jeugd van eredivisionist Vitesse zelfs op een 1-0 voorsprong. Pepijn Knol gaf de pass en Jerany Lie-A-Lien haalde de trekker over: 1-0. De doelpuntenmaker kreeg daarna nog een paar kansjes maar het was Vitesse dat scoorde. Daarvoor hadden de Arnhemmers een door Emiel de Vries veroorzaakte strafschop nodig. Na de thee kon FC Emmen D1 de bezoekers niet meer bij houden en Vitesse D1 liep naar een verdiende 1-4 overwinning uit. FC Emmen kreeg in de tweede helft eigenlijk geen kansen meer.
FC Emmen D1: Borg; Knol, De Vries (Mink), Van der Vlag, Luchies, Haak, Aalderink, Brand (Shane Dokter), Ebbeinge (Scholte), Lie-A-Lien, Van Aken.

FC Emmen D2-Hoogezand D1 0-8

Olympia 28 E1-Emmen E1 8-0
In het eerste kwartier werd er door de Emmenaren goed gevoetbald en via combinaties kwamen er verschillende kansen. Daarna kreeg Olympia 28 E1 de eerste kans en verzilverde die meteen. Toen daarna vrij snel de 2-0 viel, gingen de kopjes naar beneden maar na een helft bleef de achterstand beperkt tot 2-0. Na de rust was Emmen E1 opnieuw niet in goede doen. Een aantal spelers had klaarblijkelijk het vuur van het eerste kwartier ingeruild voor een waakvlam en Emmen E1 liep achter de feiten aan. Dat kon natuurlijk niet ongestraft blijven, met als resultaat nog zes doelpunten om de oren. Zo werd een onverwacht hoge 8-0 nederlaag geleden.