FC Emmen toch tevreden met punt bij MVV

De goede resultaten van FC Emmen zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo ook in Maastricht waar MVV trainer Tiny Ruijs veel tijd  in het analyseren van de Drenten had gestoken. Hij was na het zien van veel beelden tot de conclusie gekomen dat het vleugelduo Martinus/Resida aan banden moest worden gelegd en dat was met een soort dubbele dekking ook redelijk gelukt. ,,Ik heb alle goals van FC Emmen terug gezien en zij waren bij heel wat goals betrokken. Maar toch moet ik zeggen dat ik als speler heel wat keren tegen FC Emmen heb gespeeld maar heb nog nooit een zo goed FC Emmen gezien. Heel veel clubs in de Jupiler League kregen daar problemen mee en ik voorspel je dat ze de play offs gaan halen. Hoewel we ook een paar goede mogelijkheden hebben gehad ben ik toch blij met de 0-0.”

Complimenten dus voor FC Emmen hoewel het zeker in de eerste helft niet het niveau van voorgaande wedstrijd haalde. Joop Gall had dat uiteraard ook gezien. ,,Als ik ze een cijfer had moeten geven was het in de eerste helft net voldoende met een mager zesje terwijl het eigenlijk een zeven had moeten zijn. In de rust hebben we dat proberen bij te stellen en dat is ook wel gelukt. In de tweede helft waren wij de betere ploeg met weer gepassioneerd voetbal en hebben MVV achteruit gedrongen. Waarbij we wel een paar kansen door vergissingen hebben weggeven maar onze jubilaris Peter van der Vlag maakte de grootste kans voor MVV onschadelijk. Uiteindelijk kan ik wel leven met het gelijke spel.”

Tim Siekman doet de vlieger.

Elson Almeida op handen en voeten

Peter van der Vlag houdt Maic Sema van een doelpunt af. In het midden Tim Siekman.

De eerste helft was niet van het niveau dat FC Emmen de laatste weken heeft laten zien. Er was onvoldoende druk op de tegenstander maar ook MVV kon het duel niet echt naar de hand zetten. Toch kregen de Limburgers de eerste mogelijkheid toen in de twaalfde minuut Gianluca Maria dreigde door te breken maar op de rand van de zestien werd hij door Tim Siekman onderuit gehaald. Het betekende een snelle gele kaart voor de Emmer verdediger die nochtans de wedstrijd ondanks de rem van een gele kaart keurig uitspeelde. Na twintig minuten spelen deed MVV aanvoerder Tom Van Hyfte iets gevaarlijks maar via het lichaam van Luis Pedro verdween het schot naast. Van Emmer zijde was er af en toe dreiging maar daarbij bleef het ook.

De tweede helft was een stuk leuker met een bijgepraat FC Emmen dat de zaken weer als vanouds oppakte. Verdediger Elson Almeida was op het hart gedrukt minder risico in zijn aanvallende escapades te leggen en de vleugelspitsen Martinus en Resida kwamen nu ook meer in het spel voor. En er kwamen nu wel mogelijkheden. Alexander Bannink kreeg een kopkans maar gleed op het beslissende moment uit. Frank Olijve na aangeven van Roland Bergkamp miste maar net en een pegel van Sander Rozema werd door doelman Bram Castro tot hoekschop verwerkt.

In de 66e minuut bracht Joop Gall Wout Weghorst in het veld en die wissel had bijna onmiddellijk succes. Weghorst kwam door een defensiefoutje van MVV in de zestien in balbezit maar prikte zwaar gehinderd door Sjors Verdellen naast. De Emmenaar claimde een strafschop omdat hij zou zijn vastgepakt. Dat laatste vond de veel fluitende scheidsrechter Rogier Honig ook, maar ook weer niet zwaar genoeg voor een trap vanaf elf meter. Er volgden meer doelrijpe kansen maar ook een geweldige aan MVV zijde. Negen minuten voor tijd werd Maic Sema door Mark Veldmate vrij voor de goal gezet maar een formidabele redding van jubilaris Peter van der Vlag voorkwam de openingstreffer. In de extra tijd kreeg FC Emmen vervolgens nog de kans op de winnende treffer. Die bleef uit omdat de inzet van Alexander Bannink via doelman Castro over de lat werd gewerkt.

MVV Maastricht-FC Emmen 0-0. Scheidsrechter: Honig. Gele kaart: Bannink, Martinus, Resida, Siekman (FC Emmen). Toeschouwers: 4107.
MVV Maastricht: Castro; Winkens, Knops (73. Braken), Verdellen, Geenen, Ospitalieri, Rutjes, Van Hyfte, Secerovic, Maria (59. Veldmate), Sema (85. Smeets).
FC Emmen: Van der Vlag; Metaj, Siekman, Luis Pedro, Almeida, Bannink, Rozema, Olijve, Resida (83. Almubaraki), Bergkamp (66. Weghorst), Martina.