Kjelt Engbers naar VV Hoogeveen

Kjelt Engbers vervolgt zijn carrière bij VV Hoogeveen. De 19-jarige centrale verdediger gaat bij de goed presterende Drentse club in de Zondag Hoofdklasse A spelen en wil zich bovendien op een studie richten.

Engbers doorliep het begin van de jeugdopleiding van FC Emmen als spits, maar schopte het vanaf FC Emmen Onder 17 tot de eredivisie als centrale verdediger. Dit seizoen maakte hij vooral minuten bij de reserves van FC Emmen, onder leiding van Casper Goedkoop. In de eerste competitiewedstrijd maakte hij de 0-8 tegen de reserves van Achilles’29.

In de eredivisie maakte Engbers op 4 november 2018 zijn debuut in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Hij viel toen in de 88ste minuut in voor Keziah Veendorp bij een 1-0 achterstand. Uit de corner die daarna genomen werd, kopte Reuven Niemeijer de gelijkmaker binnen.

We wensen Kjelt veel succes bij zijn nieuwe club!

Engbers in de oefenwedstrijd tegen Jong AZ (Foto: Boudewijn Benting)