Terug naar overzicht Terug

Welkom, Andrej Lukić!


Op de laatste dag van de transferperiode heeft FC Emmen ook de vierde versterking binnen. De Kroatische centrale verdediger Andrej Lukić (24) wordt tot de zomer gehuurd van Sporting Braga.


De Portugese club leent hem door aan FC Emmen, nadat hij het afgelopen half jaar op huurbasis uitkwam voor het Griekse Apollon Smyrnis. Daar speelde hij dit seizoen zestien officiële wedstrijden.

In het verleden speelde Lukić in Kroatië voor NK Osijek en HNK Cibalia. Namens NK Osijek viel hij op 27 juli 2017 in tegen PSV voor de Europa League-kwalificatie. Eerder in die kwalificatiereeks scoorde hij de 0-2 tegen UE Santa Coloma uit Andorra.

Directeur Ben Haverkort: “Het was geen geheim dat we nog een centrale verdediger zochten. Met Andrej hebben we een fysiek sterke verdediger gevonden, die ook aan de bal goed uit de voeten kan.”

Lukić weet wat er bij FC Emmen gevraagd wordt: “Ik heb in Griekenland ervaren hoe het is om te vechten tegen degradatie. Ik denk dat ik zeker iets kan toevoegen aan het spel van FC Emmen. Het zit voetballend goed in elkaar, maar soms wordt er ook iets anders gevraagd.”

andrej lukic fc emmen