Jurgen Streppel hoopt dat FC Emmen play offs haalt

De trainer-coach van Helmond Sport, die nog niet weet waar hij het volgende seizoen werkzaam is, had twee elftallen aan het werk gezien die graag wilden voetballen. ,,Vooral de eerste helft was leuk om te zien, de tweede helft was iets minder. FC Emmen hield ons lang in leven door opgelegde kansen te missen maar toen wij met een man meer op 2-1 kwamen, verzuimden wij natuurlijk om die stand over de streep te brengen.”
FC Emmen-trainer René Hake had vooraf al het gevoel dat zijn formatie in Helmond goed zou kunnen presteren en dat werd in de wedstrijd bevestigd. ,,We kwamen wat gelukkig op voorsprong waarop Helmond Sport met een prachtige goal op gelijke hoogte kwam. Jeffrey de Visscher verzuimde vervolgens ons weer op voorsprong te zetten. Na de pauze hebben we minder weggegeven maar lieten na de kansen te benutten. Het had op zeker moment ook best 1-3 kunnen staan. Na die onfortuinlijke tweede gele kaart voor Jeffrey de Visscher werd het heel snel 2-1 maar uiteindelijk kregen we toch nog de verdiende gelijkmaker. Met dit gelijkspel ben ik heel tevreden want we hebben tegen een goede ploeg gespeeld.”

Voor de komende thuiswedstrijd tegen Almere City FC zal René Hake aan zijn achterhoede moeten sleutelen. Sander Fischer kreeg tegen Helmond Sport zijn vijfde gele kaart en moet dus een wedstrijd brommen. Daarnaast is Bart de Groot wegens zijn schorsing voor drie duels ook nog niet beschikbaar. Verder is Jeffrey de Visscher na zijn rode kaart ook automatisch geschorst.

Richard Moes, René Hake en Joseph Oosting lijken er hier niet meer in te geloven.

De laatste actie van de wedstrijd: een vrije trap van Höcher zeilt net over de kruising.

De meegereisde aanhang toont zich uiterst tevreden (Foto’s FC Emmen Media)