Beide jeugdteams FC Emmen winnen met 4-0

Heerenveen/Emmen C2-Frisia 4-0
De Emmer coach Brugt Bergsma had zijn team wel eens beter zien voetballen maar ‘we winnen toch weer.’ ,,Ondanks die 4-0 hebben we matig gespeeld. De afspraak was om van achteruit te blijven voetballen maar we hadden veel moeite om goede combinaties op te zetten. Dikwijls werd ook een te moeilijke oplossing gezocht. Afgezien van een paar vrije trappen hebben we echter ook geen kansen weggeven.”
Voor rust bleef het bij een doelpunt van Bjorn Berends die van goed werk van Sander Boer en Janiek Arends profiteerde. Laatstgenoemde trok vanaf de achterlijn voor en Berends kon de bal gemakkelijk inlopen. Na rust zette Sander Boer met twee individuele acties in de 40e en 55e minuut zijn ploeg op rozen. De 4-0 kwam van de voet van Tom Heerkes. Hij nam in de laatste minuut een strafschop die door de doelman werd gekeerd waarop Heerkes voor de tweede maal wel raak schoot.
Heerenveen/Emmen C2: Schrik; Arends, Graver, Komduur (60. Blekkink), Baas, Leon Berens 51. Kroeze), Nijkamp, Heerkes, Boer (55. Zeilstra), Kikkert (55. Hensens), Bjorn Berends (45. Spijodic).

Sander Boer scoort hier de 2-0.

Heerenveen/Emmen D2-Urk D1 4-0 (beker)
In het stadion hadden de D’tjes van FC Emmen in de eerste helft even tijd nodig om warm te draaien. Wel veel balbezit maar weinig doelrijpe kansen was het beeld van die fase in het bekerduel. Tot aan de rand van de zestien liep het aardig maar vervolgens draaide het meestal op niets uit. Voor het enige doelpunt in de eerste periode kreeg FC Emmen bovendien hulp van een Urker verdediger die een voorzet van Jochem Scholten langs zijn eigen doelman werkte.  Na de pauze kwamen de Urkers eigenlijk niet meer in het stuk voor. Jochem Scholten zette zijn ploeg al snel op 2-0 waarna Thom Scheper er op aangeven van Maxim Muusse er na een kwartier spelen 3-0 van maakte. De koek was daarmee nog niet op want Jochem Scholten tilde in de 50e minuut de stand naar 4-0 wat tevens de eindstand werd.
Heerenveen/Emmen D2; Beugelink (45. Schepers); Spang (45. Hoogeveen), Levon van Dijk, Bos (50. Fokke), Harms, Roelof van Dijk (45. Gierveld), Bijlsma, Scheper (45. Hindriks), Jan Scholten (31. Muusse), Lambers, Jochem Scholten.

Jochem Scholten (rechts) scoorde twee maal.