FC Emmen pakt verdiend punt in Helmond

FC Emmen begon met twee wijzigingen in vergelijking met de laatste wedstrijd. Eldridge Rojer was terug van een blessure waarvoor Hans Denissen moest wijken en Kay Velda kreeg op het middenveld de voorkeur boven Qays Shayesteh. Hoewel Rojer zeker niet zijn beste wedstrijd speelde was hij toch weer belangrijk door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Een weggevertje in de ogen van Helmond Sport want de inzet van Tjaronn Chery had gemakkelijk door doelman Wouter van der Steen, vervanger voor de geblesseerde Robert van Westerop,  gepakt moeten worden maar hij liet bal los waarop hij door Rojer met een wippertje werd geklopt: 0-1. Het doelpunt gaf FC Emmen wat meer rust want een sterk startend Helmond Sport was in de beginfase al dichtbij de 1-0 geweest toen Marc Höcher de staander raakte. Höcher toonde na een half uur spelen aan waarom ADO Den Haag hem vastlegde. Hij kapte Kevin Görtz uit en haalde net binnen de zestien vernietigend uit: 1-1.

Eldridge Rojer (uiterst rechts) brengt de stand op 0-1.

Guus de Vries lijkt de bal met de hand te willen spelen.

FC Emmen toonde zich door de gelijkmaker echter niet geschokt want enkele minuten later mikte Ruud ter Heide met een kopbal net over maar in de 36e minuut kreeg Jeffrey de Visscher De kans om er 1-2 van te maken. Kevin Görtz maakte op rechts van zijn snelheid gebruik en uit zijn voorzet kwam De Visscher helemaal vrij voor doelman Van der Steen. De Emmenaar liet de honderd procent kans echter liggen en zou dat na de rust nog eens herhalen. Het bleef een aantrekkelijk duel met kansen over en weer en op slag van rust miste Mark Veldmate namens de thuisploeg vallend maar net het Emmer doel.

Na rust bepaald FC Emmen vooreerst het wedstrijdbeeld. Tjaronn Chery, die zich af en toe bezondigde aan uitzichtloze doelpogingen, schoot eerst over en in de 58e minuut kreeg Jeffrey de Visscher na een verdedigingsfout van Helmond Sport zijn tweede honderd procent kans. Oog-in-oog met faalde de Emmenaar echter wederom. Een minuut later leek Ruud ter Heide wel succesvol te zijn maar op miraculeuze wijze verdween de bal net over de doellat. Helmond Sport  zette daar een mogelijkheid voor Höcher na uitglijden van Angelo Zimmerman tegenover maar na het missen van de doelkansen aan beide zijden leek de wedstrijd op een 1-1 af te koersen. Bij FC Emmen moest de geblesseerd geraakte Eldridge Rojer zich twintig minuten voor tijd laten vervangen door Randy Wolters en dat zou een ongewilde maar gouden wissel blijken te zijn.

Kevin Görtz in duel met Harm Zeinstra. Sjoerd Winkens (5) komt te laat.

De 75e minuut: Jeffrey de Visscher (geheel rechts) mag douchen.

Een kwartier voor tijd kwam het streven van FC Emmen om niet met lege handen uit Helmond vandaan te komen een deuk toen Jeffrey de Visscher tegen zijn tweede gele prent van de wedstrijd opliep. Hij wilde een pass van achteruit meenemen maar raakte daarbij de inkomende Sjoerd Winkens zo hard dat scheidsrechter Higler de Emmenaar de rode kaart voor toverde. In de 82e minuut profiteerde Helmond Sport vervolgens van de overtal situatie. Aanvoerder Ilja van Leerdam kreeg na een paar missers in de Emmer defensie de bal binnen de zestien voor de voeten, haalde uit en bracht daarmee de stand op 2-1. Maar FC Emmen toonde veerkracht met als hoogtepunt de gelijkmaker van Randy Wolters in de 86e minuut. De huurling van FC Utrecht kwam in balbezit na aangeven van Guus de Vries en haalde van net buiten de zestien doeltreffend uit: 2-2. Het eerste hoogtepunt in de nog prille loopbaan van de Utrechter en een belangrijke goal voor FC Emmen dat een nederlaag absoluut niet kon gebruiken. Het was nog even billenknijpen met vier minuten extra tijd maar FC Emmen bracht de 2-2 over de streep.

Randy Wolters heeft zojuist de 2-2 gescoord (Foto’s: FC Emmen Media)

Helmond Sport-FC Emmen 2-2. 16. Rojer 0-1, 30. Höcher 1-1, 82. Van Leerdam 2-1, 86. Wolters 2-2. Scheidsrechter: Higler. Rode kaart (2x maal geel): 75. De Visscher (FC Emmen). Gele kaart: Joppen (Helmond Sport), Fischer, Velda (FC Emmen). Toeschouwers: 3117.
Helmond Sport: Van der Steen; Winkens, Haastrup, Altheer, Joppen, Van Leerdam, Höcher, Esajas (69. Muhamadu), Haemhouts, Waalkens (63. Kazlauskas), Veldmate.
FC Emmen: Zeinstra; Guus de Vries, Zimmerman, Fischer, Görtz, Johnny de Vries, Chery, Velda, Rojer (69. Wolters), Ter Heide, De Visscher.