Terug naar overzicht Terug

Jupiler League seizoen afgetrapt door Pro Supporters


Het programma gaat dit jaar haar tweede jaar in. Vorig jaar werd de officiële start nog verricht door ex-bondscoach Bert van Marwijk. Dit jaar waren het Pro Supporters van de clubs zelf om de aftrap te verrichten. Met dit programma willen de Coöperatie Eerste Divisie, naamgevend sponsor Jupiler en de 18 clubs uit de competitie positief fangedrag stimuleren.
,,Er zijn het afgelopen jaar veel supporters geweest die zich als absolute Pro Supporter hebben gedragen en daar zijn we trots op.” zegt Patrick Brand, directeur van de Coöperatie Eerste Divisie. ,,Voor het tweede jaar zijn we vol enthousiasme gestart met het Jupiler League Pro Supporter programma, dat inmiddels een bekend fenomeen is in de stadions”.
Uniek programma – Verantwoord genieten van alcohol
Pro Supporter is een uniek programma dat supporters stimuleert om, door middel van een elftal tips, op een positieve en op een professionele manier achter hun club te gaan staan. ,,Als hoofdsponsor van de Jupiler League en als bierbrouwer vinden wij het uiteraard belangrijk om het verantwoord genieten van alcohol te stimuleren”, zegt Country Director Manisha Thakker van AB InBev Nederland, de brouwerijgroep waar Jupiler onderdeel van vormt. ,,Het programma is vorig jaar met succes geïmplementeerd en zal ook dit jaar, met inzet van alle supporters, een uniek platform zijn. Het programma is breed van opzet omdat het, naast verantwoorde alcoholconsumptie, vooral positief fangedrag een speerpunt van het programma is.”