Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wacht met smart op overschrijvingenDe basiself krijgt instructies van de trainer.  

 

Trainer Joop Gall in overleg met de kort geknipte Alexander Bannink.

Gall & Gall.  

Marvin Wijks (Duitsland), Kelvin Maynard (Hongarije) en Mauricio Mazzetti (Argentinië) zijn door deze verwikkelingen morgenavond niet inzetbaar tenzij de overschrijvingen alsnog rond komen. Joop Gall: ,,Duitsland en Hongarije moet toch redelijk snel kunnen zou je denken maar Argentinië is een ander verhaal. Daar wordt met verschillende regionale bonden gewerkt wat het er niet gemakkelijker op maakt.” Het is maar goed dat Joop Gall een ruime selectie heeft, want naast het probleem van de overschrijvingen zijn er ook blessures. Antoine van der Linden, Yannick de Wit, Marijn Sterk en Roan Poelstra vallen daardoor af. Van der Linden is tevens geschorst en dus ook indien fit niet inzetbaar.  

Tegenstander FC Dordrecht heeft een goede voorbereiding achter de rug met prima overwinningen op top amateurclubs, een 3-2 nederlaag tegen ADO Den Haag en een stevige 5-1 nederlaag tegen Feyenoord. De ploeg wordt na het afhaken van Theo Bos getraind door Harry van den Ham die de vorige week zijn selectie nog versterkte met middenvelder Rogier Molhoek die veel ere divisie ervaring heeft. Nieuw zijn verder Adnan Alisic, Lars Veldwijk en Ricardo Samoender. De keepers van vorig seizoen, Stef Doedee en Nick van der Ploeg, zijn verdwenen en vervangen door Warner Hahn (Ajax) en Lujano Benevides uit de eigen jeugd. FC Dordrecht zag wel zijn twee topscorers opstappen. Cecilio Lopes (16 goals) en Santy Hulst (13) zullen ongetwijfeld worden gemist. Kolk ging naar De Graafschap terwijl Lopes een avontuur in het buitenland wilde, maar er bleken niet veel clubs geïnteresseerd te zijn in een 33-jarige spits. Hij is nog zonder club maar traint wel bij FC Dordrecht. Ook Shayron Curiel (contract ontbonden), en Wouter de Vogel (naar FC Den Bosch) komen niet meer op de spelerslijst voor.

FC Emmen krijgt voor de 24e keer de club uit Dordrecht op bezoek. Over het algemeen trokken de roodwitten aan het langste einde. Zo werd 12 keer gewonnen, 8 keer gelijkgespeeld en slechts 3 keer wonnen de gasten. Van de laatste zes ontmoetingen FC Emmen-FC Dordrecht won FC Emmen twee maal en speelde vier maal gelijk.  

Wie niet in staat is de wedstrijd live bij te wonen, kan het rechtstreekse verslag op Radio Emmen (107.6 FM) beluisteren. Radio Drenthe doet geen live verslag meer.