Terug naar overzicht Terug

FC Emmen pakt punt in openingswedstrijdKelvin Maynard redde een punt voor FC Emmen (Foto: Henk Benting).

De 92e minuut: Kelvin Maynard (25) heeft net de 1-1 gescoord (Foto: Gerrit Rijkens).   

Toen FC Dordrecht er diep in de tweede helft in slaagde het eerste doelpunt van de wedstrijd te scoren, zat de schrik er danig in bij alles wat FC Emmen was. Toch niet weer het seizoen van start gaan met een nederlaag was ongetwijfeld de gedachte. Maar wellicht was het een eerste teken van dat er dit seizoen een ander FC Emmen in het veld staat want de ploeg had nog de kracht en de wil om een eindsprint in te zetten die werd beloond met de gelijkmaker in de 92e minuut. Nog niet iedereen was er blijkbaar van overtuigd dat FC Emmen met het recente verleden wil afrekenen. De opkomst van het publiek met zo’n tweeduizend kijkers was niet overweldigend.  Een eerste thuiswedstrijd midden in de vakantie is natuurlijk geen publiekstrekker terwijl de Olympische spelen ook nog volop draaide. Daarnaast kan FC Emmen in publicitair opzicht ook nog wel stapjes maken.

  

De vlieger van Ruud ter Heide was niet succesvol.

 

Peter van der Vlag werd slechts een maal gepasseerd. 

Trainer Joop Gall kon wel over twee van de drie spelers beschikken waarvoor een vrijgave uit het buitenland moest komen. Kelvin Maynard en Marvin Wijks konden daardoor hun debuut maken. Van de selectie van het vorige seizoen stonden nog slechts vier spelers, Bart de Groot, Kay Velda, Jorrit Kunst en Ruud ter Heide, in de basis. FC Emmen ging flitsend van start en na 35 seconden kreeg het een prima kans op de openingstreffer. Norair Mamedov haalde achterlijk, trok terug op Kay Velda die echter via het lichaam van een verdediger naast schoot. De thuisclub dwong binnen een kwartier drie hoekschoppen af en in de laatste daarvan ontstond een barrage op het doel van de gasten. Alleen de veelheid van verdedigende benen zorgde er voor dat er geen doelpunt uit voortsproot.

Na het openingskwartier kreeg FC Dordrecht wat meer controle zonder tot grote kansen te komen maar de thuisclub verloor de grip op de wedstrijd. Er kwam geen redelijk opgezette aanval meer uit de benen van de Emmenaren die na een half uur ook nog spits Ruud ter Heide geblesseerd zagen afhaken. Zij stand-in Wout Weghorst verving hem. Trainer Joop Gall over het eerste bedrijf: ,,We zijn prima van start gegaan en hadden ook na ene halve minuut al kunnen scoren. Later kwamen er nog eens hachelijke momenten voor het Dordse doel. Maar daarna ebde het weg, we speelden te statisch en met te weinig beweging.’’

 

Jorrit Kunst ligt voor op de meute. Wout Weghorst steekt er boven uit (Foto’s FC Emmen Media).


Na de pauze begon FC Emmen wederom veelbelovend maar het offensiefje duurde nog korter dan in het begin van de wedstrijd. Norair Mamedov met een knal in het zijnet zorgde voor het enige vuurwerk. Vervolgens kreeg doelman Peter van der Vlag een aantal malen de kans om uit te blinken. Na een foutje van Said Bakkati hield hij Mendes Rodriques van een doelpunt af en kort daarop stopte hij nogmaals een schot van dezelfde speler. De derde grote kans voor FC Dordrecht kon hij echter niet verhinderen. Een voorzet van verdediger Roderick Gielisse werd door Adnan Alisic bij de eerste paal  ingeschoten: 0-1.

Bij FC Emmen was inmiddels Jeffrey de Visscher de vermoeide Marvin Wijks komen te vervangen terwijl na de goal Eldridge Rojer in het veld kwam voor Anmar Almubaraki. Er werd nog een alles of niets offensief tot stand gebracht die geen succes leek te hebben. De 92e minuut draaide al toen de inspanningen toch nog het gewenste resultaat kregen. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door verdediger Kelvin Maynard ingekopt: 1-1. Na in de afgelopen drie seizoenen telkens met een nederlaag te zijn begonnen was dit een opsteker. Maar FC Emmen is er nog niet. Joop Gall: ,,Ik had liever gewonnen maar ben blij met dit punt. We hebben nog tijd nodig om te groeien, dat mag duidelijk zijn.’’
FC Emmen – FC Dordrecht 1-1. 68. Alisic 0-1, 90. Maynard 1-1. Scheidsrechter: Dieperink. Gele kaart: De Groot, Velda (FC Emmen), Alisic (FC Dordrecht). Toeschouwers: 2028.
FC Emmen; Van der Vlag; Kunst, Maynard, De Groot, Bakkati, Bannink, Almubaraki (79. Rojer), Velda, Mamedov, Ter Heide (40. Weghorst), Wijks (61. De Visscher).
FC Dordrecht: Hahn; Gielisse, Lima, Versluis (46. Samoender), Amevor, Molhoek, Rijsdijk, Kousemaker, Alisic, Mayele (75. Veldwijk), Mendes Rodriques.