Terug naar overzicht Terug

Joop Gall: zaterdag play off plek veilig stellen


FC Emmen trainer Joop Gall gaat er na de zege op Jong Ajax vanuit plaatsing voor de play offs op zak te hebben. Theoretisch is dat nog niet honderd procent maar er moet wel heel veel mislopen indien dat niet het geval zou zijn. ,,Ons doel is daarom ook niet alleen plaatsing maar een plek bij de bovenste vijf waardoor we de eerste ronde vrij zijn. Aanstaande zaterdag thuis tegen Achilles ’29 kunnen we in elk geval plaatsing definitief maken. Ik hoop op een massale opkomst van het publiek, de ploeg verdient dat.”


Met nog vier wedstrijden te gaan kan FC Emmen alleen nog worden ingehaald door De Graafschap en Sparta Rotterdam. Wint FC Emmen zaterdag van Achilles ’29 valt Sparta af en kan alleen De Graafschap, mits het ook wint, nog op gelijke hoogte komen. Het doelsaldo van FC Emmen is echter superieur met plus 26 tegenover plus 17 van de Doetichemmers. Er zijn nog wel drie wedstrijden te gaan, dus kan daar nog verandering in komen.

De grote clubs in Nederland halen hun neus op als ze het woord kunstgras horen maar de grasmat op sportpark de Toekomst schreeuwt om kunstgras. ,,Het veld was Ajax onwaardig”, oordeel Gall. ,,Ze willen altijd verzorgd voetbal spelen maar dat was op dit baggerveld absoluut onmogelijk. Ik heb ook direct gezegd van dit veld vereist een ander soort voetbal. Dat heeft gewoon goed uitgepakt.”

Wat de play offs betreft wordt er overigens steevast van uit gegaan dat plaatsing bij de eerste acht goed genoeg is. Daardoor zou volgens de stand van dit moment Sparta als nummer negen buiten de boot vallen. Maar er is nog een onzekere factor en dat is de mogelijke winnaar van de vierde periode. Zou dat namelijk MVV Maastricht worden, heeft de huidige nummer acht De Graafschap ook een probleem. Almere City en MVV eindigen in de totale rangschikking waarschijnlijk buiten de top negen waardoor slechts de nummers twee tot en met zeven (inclusief periode winnaar FC Oss) naar de play offs gaan.