Terug naar overzicht Terug

Jong FC Emmen walst over Prestige Sports heen


Jong FC Emmen, bestaande uit niet-basisspelers en jeugd Onder 19, heeft fors uitgehaald in een oefenduel tegen Prestige Sports. Het werd 7-0 voor de Emmenaren tegen een jeugdig team dat via Prestige Sports op zoek is naar banen in het betaalde voetbal. Recentelijk won dat team met 4-2 van Jong Almere City maar in Emmen kreeg de ploeg geen schijn van kans. Bij FC Emmen was Norair Mamedov het schotvaardigst met drie treffers. 


In de eerste helft nam FC Emmen de leiding via een goal van Joris Voest, kort daarop gevolgd door de 2-0 van Norair Mamedov met een fraai afstandsschot. Op slag van rust kopte Tim Siekman de 3-0 binnen. Na rust keerden Josimar Lima en Joris Voest niet terug terwijl Henk Bos na een uurtje werd gewisseld. Achtereenvolgens Emil Bijlsma, Norair Mamedov twee keer (eerst na aangeven van Bijlsma en de 6-0 met een assist van Youri Loen) en Thijs Dallinga bracht uit een benutte strafschop de 7-0 op het scorebord. Hij scoorde weliswaar niet maar Onder 19 junior Aron Timmerman maakte in de 78e minuut indruk met een kogel vanaf dertig meter die de lat teisterde.
Jong FC Emmen-Prestige Sports 7-0. 12. Voest 1-0, 16. Mamedov 2-0, 45. Siekman 3-0, 50. Bijlsma 4-0, 68. Mamedov 5-0, 81. Mamedov 6-0, 89. Dallinga 7-0 (strafschop).
Jong FC Emmen: Scherpen; Engbers, Lima (46. Timmerman), Siekman, Voest (46. Roosken), Bijlsma, Chacon, Bos (60. Deiman), Loen, Mamedov, Haydary (73. Dallinga).