FC Emmen onder 17 onderuit tegen Willem ll

FC Emmen onder 17 heeft het midweekse competitieduel tegen Willem ll onder 17 met 4-2 verloren. De Emmenaren nemen in de stand van de eerste divisie Hoog nu de negende en voorlaatste positie in. Om de komende najaarscompetitie in de eredivisie te mogen spelen, is een plaats bij de eerste zes vereist.

Op een nat kunstgrasveld in Tilburg kwam de thuisploeg beter uit de kleedkamer. De Tilburgers kregen een aantal grote kansen in de beginfase, maar het was toch FC Emmen onder 17 dat op voorsprong kwam. Bjørn Plaggenborg schoot vanaf de zijkant de bal in het doel, waardoor de Emmenaren in de 16e minuut de leiding namen. Na een halfuur spelen kwam Willem II onder 17 echter weer langszij. Na een aantal wijzigingen in de ploeg probeerde FC Emmen onder 17 met name op het middenveld de wedstrijd beter in handen te krijgen. Maar door een van richting veranderde vrije trap kwam Willem II onder 17 in de 44e minuut op een 2-1 voorsprong. Vlak daarna kwam al snel de 3-1, waardoor de wedstrijd leek gespeeld. Helemaal toen Willem II onder 17 tien minuten voor tijd de stand op 4-1 bracht. In de slotfase maakte invaller Toine Slor de 4-2, maar het was te laat om de spanning terug te brengen. Een lange terugreis voor FC Emmen onder 17.
FC Emmen JO17: Yme Meijer, Bjorn Klaassens (64. Toine Slor), Dave Funke, Jordy Luchies, Tom Bosman (34. Lars Dijk), Rowin Schuiling (41. Jelmer Keen), Mart Bloeming (41. Emiel de Vries), Leon Draisma (41. Job Vermeulen), Bjørn Plaggenborg, Ben Scholte, Luciano Carty.