Almere City FC houdt FC Emmen op 2-2

FC Emmen heeft zich in de zondagssessie te Almere van een goede en minder goede zijde laten zien. Het goede was dat de ploeg een snel opgelopen 2-0 achterstand wegpoetste en het minder goede was dat het voor de zoveelste keer genoegen nam met een gelijkspel. De teller staat wat dat laatste betreft op vijftien en loopt op richting record hoogte. Toch handhaafde FC Emmen zich hiermee op de vijfde plaats.

Dat Almere City de momenteel slechtst presterende ploeg in de Jupiler League is was aan de eerste helft niet af te lezen. Aan alle negatieve reeksen komt echter een keer een einde en dat leek tegen FC Emmen zeker in de beginfase werkelijkheid te worden want binnen twintig minuten stonden de gastheren op een 2-0 voorsprong. Het was een gevolg van de ruimte die beide partijen elkaar gunden waardoor er een leuk duel ontstond. Voor FC Emmen was het echter wel even schrikken. Eerst na een kwartier een doelpunt van Silvester van der Water die Nick Bakker te vlug af was zijn elfde van het seizoen liet aantekenen. Drie minuten later scoorde ook de na de winterstop vrijwel droog liggende Arsenio Valpoort, die Jeroen Veldmate uitkapte, met een strak schot in de rechterhoek de 2-0.

AT5W3627

Mario Bilate passeert doelman Chiel Kramer.

Gelukkig voor FC Emmen kwam er redelijk snel een reactie want in de 22e minuut zorgde Mario Bilate met een knappe goal voor de aansluitingstreffer. Wat de hoeveelheid kansen betrof was FC Emmen zoals wel vaker in de meerderheid en het had na een half uur ook eigenlijk 2-2 moeten staan. Een perfecte voorzet van Cas Peters had door Mario Bilate eigenlijk gemakkelijk ingekopt moeten worden maar hij faalde deze keer. Een schot van Glenn Bijl was ook nog het vermelden waard maar de kans eindigde in de armen van doelman Chiel Kramer.

AT5W3571

Stef Gronsveld neemt het op tegen Gaston Salasiwa (20)

AT5W3619

Dennis Telgenkamp duikt tevergeefs naar de hoek.

AT5W3938

Spitsuur voor het doel van Almere City FC.

AT5W3693

Cas Peters heeft Tom Overtoom op de rug.

Na de thee was het amusement een tikkeltje minder omdat de thuisclub wat geslotener ging voetballen maar de start van FC Emmen was desondanks naar wens. In de vierde minuut kwam de formatie uit Emmen op gelijke hoogte. Opnieuw een goede rol voor Mario Bilate die de bal na een solo in de doelmond plaatste waarop Almere verdediger Damon Mirani zo onfortuinlijk was zijn eigen doelman te passeren: 2-2. Op dat moment moest er nog veertig minuten worden gespeeld en was er dus nog van alles mogelijk maar ondanks wat mogelijkheden aan beide kanten bleef deze stand inclusief drie minuten extra tijd overeind. Almere City FC kon daar best tevreden mee zijn want het doorbrak met deze uitslag een slechte serie, maar FC Emmen was begrijpelijk lichtelijk teleurgesteld.

AT5W3816

Anco Jansen (6) en Calvin MacIntosch: , Vrienden voor het leven.’

AT5W3973

Alexander Bannink duelleert met Leeroy Owusu.

AT5W4014

Glenn Bijl legt zich er bij neer. (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Almere City FC-FC Emmen 2-2. 16. Van der Water 1-0, 19. Valpoort 2-0, 22. Bilate 2-1, 49. Mirani (eigen doel) 2-2. Scheidsrechter: Kooij. Gele kaart: Salasiwa (Almere City), Bijl (FC Emmen). Toeschouwers: 1420.
Almere City FC: Kramer; Van Buuren (59. Owusu), MacIntosch, Vet, Mac-Donald, Hoefdraad (77. Rijsdijk), Overtoom, Mirani, Salasiwa, Valpoort, Van der Water.
FC Emmen: Telgenkamp; Gronsveld, Veendorp, Veldmate, Bakker, Ben Moussa (77. Chacon), Bijl, Peters (84. Mamedov), Jansen, Bilate, Bannink.

Balbezit: 46-54%
Doelpogingen: 10-7
Schoten op doel: 8-5
Schoten naast doel: 2-2
Vrije trappen: 24-14