FC Emmen onder 14 haalt fors uit tegen FC Dordrecht

FC Twente JO19-FC Emmen JO19 0-0
FC Emmen was gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en FC Twente kreeg geen vat op het spel van de gasten. FC Emmen speelde goed georganiseerd en werkte hard waardoor FC Twente steeds onder druk stond en niet tot een uitgespeelde kans kwam. De Emmenaren kregen wel een aantal mogelijkheden om gevaarlijk te worden, maar de beste kansen kwamen pas later in de wedstrijd. In de tweede helft probeerde FC Emmen nog dwingender en agressiever te spelen om zodoende het overwicht ook in doelpunten te kunnen uitdrukken. Maar in elke wedstrijd krijgt iedere ploeg wel een kans. Deze kwam voor FC Twente kort na de rust. Het diagonale schot werd echter stijlvol door Robin Jalving over de goal getikt. In deze fase ontstonden er voor FC Emmen de beste kansen. Een duidelijke penalty werd echter door de scheidsrechter niet toegekend en nog twee honderd procent kansen bleven onbenut waarmee de 0-0 wel werd verklaard.
FC Emmen JO19: Robin Jalving;  Lesley Osazee, Twan Berends, Aron Timmerman, Ruben Roosken, Rob Deiman, Kjelt Engbers, Lorenzo Hindriks (56. Jearl Margaritha), Bas Aalderink, Freddy Quispel, Thijs Dallinga.

FC Emmen JO17-NAC Breda JO17 2-2
Vooral in de tweede helft was het een zeer aantrekkelijk duel tussen twee ploegen die de punten best kunnen gebruiken maar op het eind moesten beiden genoegen nemen met een puntje. De gasten uit Breda hadden in de eerste helft wel het betere van het spel zonder tot overdreven grote doelkansen te komen. Dat geschiedde pas in de laatste minuut toen de uitstekend keepende Emmer doelman Yme Meier moest passen op een diagonaal schot. FC Emmen kwam af en toe tot redelijke counters maar echt gevaar leverden ze niet op. Dat werd in de tweede helft anders want FC Emmen trok direct van leer en raakte in de 43e minuut via Ben Scholte twee keer de paal. Ben Scholte was in de 51e en 53e minuut wel succesvol waardoor FC Emmen opeens op een 2-1 voorsprong stond. NAC legde zich daar echter niet bij neer en kwam na een uur spelen op gelijke hoogte middels een inzet van Sabir Agougil. De Bredanaars gingen vervolgens voor de volle winst maar stuitten meermaals op de sterk keepende Yme Meier. De slotfase was bijzonder boeiend met een FC Emmen dat alsnog een driepunter wilde forceren maar moest oppassen niet het deksel op de neus te krijgen. NAC verloor kort voor tijd nog de alsmaar zeurende Agougil met zijn tweede gele kaart.
FC Emmen JO17: Meier; Klaassens (78. Keen), Bloeming, Luchies, Bosman, Plaggenborg, Funke, Schuiling (78. De Vries), Slor (55. Vermeulen), Welles (73. Dijk), Scholte.

bjorn plaggenborg

Bjorn Plaggenborg is zijn tegenstander te snel af.

ben scholte-doelman Verbruggen

NAC doelman Verbruggen is Ben Scholte hier de baas.

DSCF4162

Ben Scholte (midden) scoort uit deze situatie

yme meier

Doelman Yme Meier (rechts) had een drukke middag.

Zeeburgia JO15-FC Emmen JO15 2-2
Op het eind resultaat viel niet zo veel af te dingen. FC Emmen domineerde de eerste helft maar Zeeburgia haalde in het tweede deel alles uit de kast om de gelijkmaker uit het vuur te slepen wat dan kort voor tijd gelukte. De eerste tien minuten ging gelijk op maar het was de thuisclub die de score opende na een lange bal die niet goed werd verwerkt. FC Emmen nam daarna het heft in handen en kreeg ook een paar goede mogelijheden via Maurice Tinholt en Vincent de Roo. In de 20e minuut scoorde Luca Broers na een voorzet van Koen IJpelaar de 1-1. Zes minuten later verhoogde Maurice Tinholt na een doorkopbal van Djairo Fik tot 1-2 Wat tevens de ruststand werd. Na rust haalde Zeeburgia alles uit de kast en moest FC Emmen alle zeilen bijzetten. De poging om de drie punten over de streep te trekken leek te slagen tot de 60ste minuut toen de Amsterdammers de gelijkmaker forceerden. Met de 2-2 konden beide partijen uiteindelijk wel leven.
FC Emmen JO15: Sibon; Mansaray, De Roo, Meijles, Draier, Hulshof, IJpelaar (36. Fransen), Broers, Kriekjes, Tinholt, Fik.

FC Emmen O14 – FC Dordrecht O14 7-1
Tegen de nummer twee van de competitie begon FC Emmen voortvarend. Na negen minuten kwam David Brouwer gevaarlijk door in de zestien en weer gevloerd. Nadat de penalty van Frank Boer werd gestopt door de keeper kon Florian Zeqiri de afvallende bal binnentikken en de terechte 1-0 aantekenen. De 2-0 viel in de 20ste minuut nadat Kas Lamberink met een dieptepass Florian Zeqiri alleen voor de keeper zette waarna hij onberispelijk de 2-0 binnenschoot. Na een corner voor FC Dordrecht viel de bal zo maar binnen na 26 minuten en werd het 2-1. FC Emmen bleef beter en werd geholpen door een rode kaart voor de nummer 5 van FC Dordrecht. Zonder intentie om de bal te spelen werd Tim Lemmen gevloerd en dat betekende 11 tegen 10. In de 32ste minuut schoot Florian Zeqiri de bal vanaf 16 meter in de bovenhoek en met de 3-1 was de marge weer twee.

Na de rust ging FC Emmen door met goed voetbal. Dat resulteerde na 40 minuten in de 4-1, nadat Kas Lamberink vanaf de zijkant Tim Lemmen in stelling bracht die beheerst binnenschoot. FC Dordrecht probeerde er wel voetballend eruit te komen, maar de pogingen om de gevaarlijke spits in stelling te brengen liepen op niets uit doordat Jordy Egberts de spits volledig aan banden legde. Na 55 minuten was het Kas Lamberink die na een solo vanaf de zijkant de bal onder in de goal schoot en de 5-1 aantekende. Ook de 6-1 in de 58ste minuut kwam van de voet van Kas Lamberink. De mooiste aanval van de middag kwam in de laatste minuut. Jeremiah Ridderbusch zette met een prachtige steekpass Tim Lemmen vrij in de zestien die hem achter het standbeen langs breed legde op Kas Lamberink die de 7-1 binnentikte, wat ook de eindstand werd.
FC Emmen JO14: Roewen; Meijer (Tempelman), Egberts, Boer, Brouwer, Zwikker (Ridderbusch), Van der Haar, Kuik, Lemmen, Lamberink, Zeqiri (Falke).

florian zeqiri

Florian Zeqiri scoorde drie maal voor Onder 14

Almere City FC JO13-FC Emmen JO13(1) 2-1

Schalkhaar JO13-FC Emmen JO13(2) 2-0
FC Emmen begon wel goed met o.a dreiging via Joep ten Napel. Ook Mike Kriekjes en later Robin Bazuin en Bas Mertens kregen mogelijkheden maar konden niet tot de goede afwerking komen. De rust ging in met 0-0, daarna kwam Schalkhaar beter in de wedstrijd. De Emmenaren hadden vooral last van lange, door de wind gedragen ballen. Toch viel de 1-0 uit het niets waarbij een FC Emmen speler het laatste tikje gaf. FC Emmen herpakte zich maar Taron Ruigrok en Lazarro Joseph kregen de bal niet in de goal. Schalkhaar kwam vervolgens op 2-0 en daarmee was de eindstand bepaald.
FC Emmen JO13(2): Kuiper: Dekker, Ruigrok, Hindriks (Doumbaya), Mertens (Van Damme), Woest, Cisse, Ten Napel (Joseph), Kriekjes, Bazuin (Hoogeveen).

Emmen JO11(1)-Drachtster Boys JO11 8-1
Stadskanaal JO11-Emmen JO11(2) 8-2