Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op zondag naar Almere City FC


FC Emmen moet op de ongebruikelijke zondagmiddag in Almere aantreden tegen de plaatselijke FC. Een wedstrijd waarin beide clubs hopen de stijgende lijn weer op te kunnen pakken. FC Emmen heeft de laatste weken wat onnodig punten laten liggen maar handhaaft zich nog wel op de vijfde plaats. Tegenstander Almere City FC is echter de weg volledig kwijt. Na de winterstop ging het aanvankelijk goed en steeg de formatie van trainer Jack de Gier naar de zesde positie. Intussen is er behoorlijk wat zand in de motor gekomen en is Almere City FC afgedaald naar de dertiende stek.


Almere City FC begon het jaar 2018 uitstekend met drie achtereenvolgende overwinningen waaronder een 3-2 op NEC Nijmegen. Daarna geraakte de ploeg echter in een vrije val met in de laatst acht wedstrijden liefst zeven nederlagen en daartussen door een zege op Go Ahead Eagles. FC Emmen krijgt nu zondag te maken met een opponent die de laatste vijf duels heeft verloren. In de eerste helft van de competitie was Arsenio Valpoort de uitblinker met liefst twaalf goals. Na de winterstop heeft hij echter maar een keer gescoord en stond afgelopen weekeinde voor het eerst naast de basis. Schutter van dienst is nu Silvester van der Water. Hij kwam op 17 november in de wedstrijd tegen FC Emmen voor het eerst in de basis en heeft inmiddels tien doelpunten achter zijn naam staan. Dennis van der Heijden staat daarnaast meestal wissel maar heeft wel zeven keer gescoord.

Wat de onderlinge resultaten tussen deze twee ploegen betreft heeft FC Emmen in Almere meestal weinig in de melk te brokkelen. Het speelde twaalf keer in Almere, verloor daarvan acht duels, speelde twee keer gelijk en won slechts twee wedstrijden. De eerste overwinning in de polder was in februari 2006 toen de club nog FC Omniworld heette. FC Emmen won destijds met 4-3. De andere overwinning was vier jaar geleden toen het op 14 februari 2014 1-4 voor de Emmenaren werd. Dit seizoen eindigde FC Emmen-Almere City FC in 2-2. De Emmenaren leidden comfortabel met 2-0 maar gaven in de slotfase toch nog de winst uit handen.

Bij FC Emmen keert Nick Bakker in de basisopstelling terug waardoor Tim Siekman weer op de reservebank mag plaatsnemen. Stef Gronsveld krijgt opnieuw het vertrouwen als rechterverdediger.
De opstelling: Telgenkamp; Gronsveld, Veendorp, Veldmate, Bakker, Ben Moussa, Bijl, Peters, Jansen, Bilate, Bannink.