Jong FC Emmen veegt AGOVV van de mat

Jong FC Emmen speelde tegen het hoger geklasseerde AGOVV Apeldoorn bij vlagen een puike wedstrijd. De combinaties liepen gesmeerd en de fouten van de tegenstander werden bijna perfect afgestraft. Op de 6-0 zege viel dan ook weinig op af te dingen.
Jong FC Emmen had met Mark Bevaart, Ronald Breinburg, Danny van Dijk en Niki Leferink wel iets meer ervaring in de ploeg dan de Apeldoorners die in Julius Wille en Nick Mulder twee spelers in het elftal hadden die regelmatig in de basis van de hoofdmacht staan. Toch was de eerste mogelijkheid voor de gasten toen Mark Fennebeumer in de vijfde minuut een schot losliet dat over de kruising vloog. Na ruim tien minuten spelen kwam Jong FC Emmen op voorsprong toen Björn Zwikker een door Bas Dost teruggelegde bal langs doelman Mark Smith tikte: 1-0. Misschien dat het duel een andere wending had gekregen indien drie minuten later een wegens een overtreding van Martin de Roo toegekende strafschop was benut. Doelman Sander Danes haalde echter de door Steven van Es ingeschoten penalty uit de voor hem linkerhoek. Een aardige opsteker voor Danes die na een hardnekkige blessure zijn eerste speelminuten van het seizoen kreeg. Vier minuten later verhoogde Jong FC Emmen vervolgens tot 2-0, Bas Dost lepelde een vrije trap snel door naar Niki Leferink die daarmee helemaal vrij kwam te staan en de kans geroutineerd afwerkte: 2-0.
In de tweede helft werd Jong AGOVV in een tijdsbestek van dertien minuten tussen de 56e en 69e minuut helemaal zoek gespeeld. Nadat Bas Dost met een leeg doel voor zich had gemist was het kort daarop Niki Leferink die een blunder in de Apeldoornse defensie genadeloos afstrafte: 3-0. Een fraaie aanval via Edgar Bernhardt en Bas Dost werd door Randy van der Weide in 4-0 omgezet en ook de 5-0 was het gevolg van een goed opgezette aanval. Randy van der Weide zette Bas Dost in scoringspositie en die faalde niet: 5-0. Het slotakkoord werd gezet door Björn Zwikker die het halve dozijn volmaakte.
Jong FC Emmen-Jong AGOVV Apeldoorn 6-0. 12. Zwikker 1-0, 19. Leferink 2-0, 57. Leferink 3-0, 62. Van der Weide 4-0, 69. Dost 5-0, 81. Zwikker 6-0. Gele kaart: Bernhardt, Breinburg, De Roo, Van der Weide (Jong FC Emmen), Van Es (Jong AGOVV Apeldoorn).
Jong FC Emmen: Danes: Bevaart (63. Voorintholt), De Roo (46. Hoolsema), Breinburg, Danny van Dijk, Schepers, Bernhardt, Little, Dost, Zwikker, Leferink (60. Van der Weide).