Jong FC Emmen overklast Jong FC Zwolle

Jong FC Emmen kwam op het redelijk bespeelbare veld van sportpark ’t Alterbarg goed uit de startblokken. Na tien minuten spelen en een sneeuw- plus hagelbui stond het reeds 2-0. In de 8e minuut kopte Laurens Huizinga raak na een vrije trap van Martijn Bosman. Twee minuten later raakte de Zwolse defensie na een vrije trap van Joseph Oosting zodanig gedesorganiseerd dat de bal in eigen doel werd gewerkt: 2-0. Voor Joseph Oosting was het zijn eerste optreden in een officiële wedstrijd na 5 september toen hij al na negen minuten in een wedstrijd van Jong FC Emmen geblesseerd raakte.
In de 25e minuut nam Martijn Bosman een bal vanaf een meter of 25 vol op de pantoffel waarop de Zwolse doelman volkomen kansloos was. Vijf minuten later deden de Zwollenaren iets terug nadat doelman Ignas Peek uitgleed. Een dik kwartier na de pauze werd Renco van Eeken binnen de zestien gevloerd. Martijn Bosman belastte zich met de strafschop en schoot de 4-1 binnen. Het slotaccoord kwam van A-junior Björn Zwikker die met een prachtige lob vanaf ruim twintig meter voor de 5-1 zorgde.
Jong FC Emmen: Peek; Tieltjes, Wigger, Westerveld, Snip; Bosman, Huizinga, Oosting (46. Schenkel); Jesper Voorintholt (55. Zwikker), Manning (75. Bugera), Van Eeken.